ZVEZDA PONOVO MELJE SVE PRED SOBOM! Božić je ZAUSTAVLJEN! Zadar je bio "TURISTA" u Beogradu!

Autor:

Sport

11.02.2024

20:42 >> 20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo problema za crveno-bele.

ZVEZDA PONOVO MELJE SVE PRED SOBOM! Božić je ZAUSTAVLJEN! Zadar je bio "TURISTA" u Beogradu!

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Zadar
93:54
(31:12; 22;10; 20:18; 20:14)

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Zadar u Beogradu u 20. kolu AdmiralBet ABA lige ubedljivim rezultatom 93:54. 

Najraspoloženiji u redovima crveno-belih bio je Džavonte Smart sa 15 poena i pet skokova (4/8 za tri; 1/3 za dva; 1/2 sa bacanja). 

U Zadru se po običaju istakao aktuelni MVP AdmiralBet ABA lige, Luka Božić sa 16 poena i sedam skokova (0/5 za tri; 5/10 za dva;6/7 sa bacanja). 

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Meč je od samog početka bio gotova priča. Otvorili su ga Jago i Gidraitis trojkama, odveli Zvezdu na sedam razlike, i već tu je bilo jasno go drži slovo. 

Ozbiljno je Zadar delovao inkompetentno, ali po prikazanom u prvoj četvrtini, izgledalo je da bi u nekom trenutku kakvom dobrom serijom mogli da se približe - to nije bio slučaj. 

Već na poluvremenu su Hrvati bili u velikom zaostatku od 33 poena razlike. I pored toga što Luka Božić nije izlazio iz igre, Zvezda ga je "ukrotila" i pokazala da još mora da vežba, kako bi mogao da se nosi sa evroligaškim kalibrom. 

 

 

Pokušali su Hrvati i "batinama" da zaustave crveno-bele, te je Davidovac završio na klupi sa modricom,  a Fredi Gilespi sa vatom u nosu i ustima. 

Nije ni "MMA" taktika pomogla, a treća četvrtina je pretila da ode na +50. Ipak, uspeo je Božić da veže nekoliko poena(šest)  pred kraj ovog dela i spusti u jednom trenutku razliku na "samo" 34. Tada je Sferopulos zatražio tajmaut i sve je došlo na svoje mesto. 

 

 

Zvezda je u jednom trenutku ćetvrtog kvartala bila čak pet minuta bez koša, ali je sjajna defanziva održavala prednost na sigurnih +30.  Ipak, mali niz je prekinuo Luka Mitrović sigurnim zakucavanjem. Hrvati nisu mogli da iskoriste napadačku nemaštovitost Zvezde u tim trenucima i sve se završilo ubedljivim porazom usred Beograda. 

 

 

Crveno- beli sada sigurno čuvaju prvu poziciju na tabeli AdmiralBet ABA lige sa 17 trijumfa kraj svog imena, dok Zadar deli petu poziciju sa Igokeom, jer im je ovo kao i timu iz Laktaša, bio 9. poraz. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Četvrta četvrtina:

U jednom trenutku je izgledalo da bi Zadar mogao da spusti razliku makad zbog čuvanja časti, ali to se nije desilo. U skoro šest minuta, koliko Zvezda nije postigla koš, Hrvati nisu imali ideju, tako da je prekidom serije kucanjem Luke Mitrovića, sve došlo na svoje mesto. Ubrzo je i Smart vezao pet poena, i tako pokazao da nije bez razloga stigao u klub sa Malog Kalemegdana. Meč je priveden kraju smireno, a crveno-beli su odneli 17. trijumf u sezoni. 

Treća četvrtina:

Nastavila je Zvezda tamo gde je stala. Džoel Bolomboj je sjajnim zakucavanjem naglasio u kakvoj je formi, a Hanga je držao odbranu potpuno neprobojnom. Ipak, sa dva iznuđena faula u smiraj ovog dela, Luka Božić je uspeo da veže šest koševa i spusti razliku na "samo" 33. Tada je usledio tajm-aut Janisa Sferopulosa, i to je vratilo stvari na svoje mesto. Treba očekivati da Zvezda ovaj duel lako privede kraju. 

 

 

Druga četvrtina:

Nema Zadar šta da traži u Beogradu. Zvezda sjajno zatvara sve prilaze košu fantastičnim preuzimanjima, Janis Sferopulos još jednom pokazuje zbog čega postavlja najbolji "Next deffence" u Evropi. Čak i kada bi košarkaši hrvatske ekipe pronalazili prostora za otvren šut (a nije ga bilo puno) promašivali bi. Odlično su crveno-beli košarkaši onemogućili Luki Božiću, inače aktuelnom MVP igraču AdmiralBet ABA lige, da poentira, a jedino su njegove individualne kreacije u nekoliko navrata donosile poena Zadru. 

 

 

Minute je upisao i Dalibor Ilić, a prostora je dobio i Stefan Lazarević, koji veoma dobro koristi priliku i trenutno ima sedam poena kraj svog imena. 

Prva četvrtina:

Zvezda je snažno otvorila četvrtinu i sa dve vezane trojke Gidraitisa i Jaga odmah otišla na plus sedam. Odmah na početku se vidi da Zadar teško da ima kalibar da ponovo uzme skalp Zvezdi. Ponovo crveno-bele predvodi Jago. Atomski Brazilac za sada je postigao osam poena, a pomaže mu Litvanac Rokas sa 6. 

 

 

Poslednji napad je hicem sa linije za tri poena krunisao Adam  Hanga i tako stvorio strašnih +19 pred kraću pauzu. 

Postave:

Crvena zvezda - Džoel Bolomboj; Jago dos Santos; Dejan Davidovac; Nemanja Nedović; Rokas Gidraitis
Zadar - Luka Božić; Lovro Mazelin; Arijan Lakić; Dario Drežnjak; Huan Dejvis

Uvod:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Zadar od 19.00 časova u okviru 20. kola AdmiralBet ABA lige.

Posle kontroverznog poraza, crveno-beli će tražiti bolju formu protiv tima u sjajnoj formi. Ekipu koju na parketu predvodi aktuelni MVP šampionata Jadrana Luka Božić, uspela je da veže četiri pobede u svim takmičenjima, tako da u Beograd dolaze u dobrom raspoloženju. 

Sa druge strane, Zvezda igra promenljivo čitave sezone, ali su AdmiralBet ABA ligi do poraza od Budućnosti bili skoro nepogrešivi, tako da bi sve sem trijumfa domaćina bilo iznenađenje. 

Pred utakmicu se medijima obrati trener crveno-belih, Janis Sferopulos. 

- Očekuje nas izuzetno važan meč u regionalnoj ligi, imamo dobru poziciju ali želimo pobedu jer pobede donose i dobru atmosferu. Zadar je u odličnoj formi, igraju dobro, i na nama je da se spremimo da odigramo dobru utakmicu kojom bi zadržali prvo mesto na tabeli. Pozivam naše navijače da dođu i pruže nam podršku - rekao je trener Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Vođa stručnog štaba gostiju Danijel Jusup, takođe je dao svoje viđenje današnjeg okršaja. 

- Crvena zvezda uz Partizan je najteži mogući protivnik i to u gostima, dolazi nam dva dana nakon utakmice s Dinamom. Imamo minimalno vremena za pripremu utakmice, što znači da se spremamo kao i za svaku abaligašku ekipu. Idemo tamo u jednom dobrom raspoloženju, nadamo se da možemo odigrati dobru utakmicu, da vidimo gde smo u odnosu na jednu takvu kvalitetnu ekipu. Popunjeni su na svim pozicijama kvalitetnim igračima i na nama je da damo svoj maksimum -  rekao je Jusup. 

Zvezda je i pored poraza u prethodnom kolu, ostala na prvoj poziciji AdmiralBet ABA lige sa skorom 16-3. Sa druge strane, Zadar je na visokom petom mestu sa učinkom 11-8. 

Meč će se prenositi na programu Arena Sport Premium 1, po završetku duela između Partizana i Igokee. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading