ĆETKOVIĆ BESNEO TOKOM PROBE PREDSTAVE! Leteo scenario na sve strane, a on se pitao samo jedno: "DA LI JE OVO PRAVEDNO?"

Autor:

Zabava

15.04.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojin priznao da mu se dešavaju situacije koje ga izbacuju iz takta.

ĆETKOVIĆ BESNEO TOKOM PROBE PREDSTAVE! Leteo scenario na sve strane, a on se pitao samo jedno: "DA LI JE OVO PRAVEDNO?"

Foto: ATA Images

Kako živeti sa nepravdom i da li je uopšte treba ispravljati - glavno je pitanje koje postavlja reditelj Boris Liješević u novom komadu "Mihael Kolhas" Hajnriha fon Klajsta, zajedno sa Vojinom Ćetkovićem u naslovnoj ulozi. Osim ovog popularnog glumca isto ovo su se zapitali i Miodrag Dragičević, Vojislav Brajović, Nikola Rakočević, Zoran Cvijanović, Milena Vasić, Aleksej Bjelogrlić, Miloš Samolov, ali i jedan poznati roker.

Kralj Čačka "zvezda" je ovog komada budući da je autor muzike za predstavu koja će biti izvedena uživo na sceni. Predstava "Mihael Kolhas" drugi put se radi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a zanimljivo je da je muziku za prvi komad komponovao Marko Marić, brat Nenada Marića, poznatijeg pod nadimkom Kralj Čačka.

Republika

Foto: ATA Images

Kralj Čačka

Na zvaničnom predstavljanju komada reditelj Boris Liješević ponosno je najavio učešće poznatog rokera u predstavi, koga je nazvao "dušom ove predstave". 

- Boris me je zvao da postane deo ove ekipe. Već imam iskustva sa radom na filmu, a radio sam muziku i za predstavu "Halo, halo, ovdje Zagreb". Bilo mi je lepo da sarađujem sa svim ovim ljudima, a sama muzika je u funkciji pričanja priče. Moram da kažem i da je ovde atmosfera vrlo normalna i da u funkcionišu sve normalno funkcioniše, a verujte mi da neprestano naizlazim na nenormalnosti - rekao je Kralj Čačka na konferenciji za medije.

I dok se Vojin Ćetković kao naslovni junak ovog komada Mihael Kolhas neprestano pita da li je pravedno sve što se dešava oko njega, u društvu i državi i da li treba da reaguje, isteruje pravdu ili se povinuje nepravdi, osvrnuo se i na nepravedno zapostavljanje kulture u medijima. 

Republika

Foto: ATA Images

Reditelj Boris Liješević

- Sad je kultura na portalima iza zabave, zdravlja ili kako se to već zove, skrajnuta rubrika - skrenuo je pažnju glumac zahvalivši se nekolicini medija koja je ispratila ovaj događaj što pišu o pozorištu.

- Sve do sada nisam shvatao šta znači igrati naslovnu ulogu, a ovaj komad mi je to pokazao. Radeći na ovoj predstavi konačno sam to razumeo. Voja Brajović mi je rekao: "Sad ti moraš da nas povedeš". Nadam se da kolege veruju u mene i da će ova predstava biti dugovečna - rekao je Ćetković.

Reditelj Boris Liješević je istakao da ova predstava neće dati odgovre na pitanja treba li se usprotiviti nepravdi ili se s njom pomiriti.

- Tema je aktuelna. Priča je o čovekovoj potrebi za pravdom i tome kako ga sistem uči da prihvati nepravdu. Pravda ne sme biti stvar pojedinca već kolektiva - istakao je Liješević i dodao da su glumci vodili žestoke rasprave o ovome tokom proba komada.

Mladi su uvek bili za borbu, dok su se stariji glumci, prema njegovim rečima, uglavnom povlačili. 

- U ovom komadu sam radio sa junacima mog detinjstva - Vojom i Cvijom. Miša Dragičevič i Aleksej Bjelogrlić se razvijaju u snažne glumce, a Vojin mi je tokom rada na ovom komadu bio najveća podrška - rekao je reditelj i otkrio detalj o Ćetkoviću.

- Vojin je bacao knjigu dok je čitao, nervirao se zbog onoga što je tamo napisano jer je to u njemu nešto budilo - rekao je reditelj, a glumac je uz osmeh potvrdio ove navode.

Republika

Foto: ATA Images

Vojin Ćetković

- Svakodnevno se susrećem sa nepravdom, pa i dok sam dolazio u pozorište dogodile su mi se situacije koje izbacuju iz takta - neko mi je presekao put tokom vožnje, automobil se nije zaustavio na pešačkom prelazu... Ovaj komad me je "nervirao" da sam posle svake pročitane strane bar dvaput bacio scenario - priznao je Ćetković.

Glumac Nikola Rakočević je priznao da se ekipa svađala na prvoj probi oko toga da li je Kolhas budala ili je u pravu.

- Jedva čekam da predstavu odigramo pred publikom koja je neizbežan partner u ovom komadu - rekao je Rakoćević i dodao da mu je "čast što ima priliku da sedi pored Kralja Čačka", priznavši da je maštao da postane rok zvezda, te da mu je gluma bila "plan b" u životu.

"Mihael Kolhas" premijerno će biti odigran u sredu, 17. aprila u 20 časova na Velikoj sceni "Ljuba Tadić".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading