NAGRADE JANKETIĆU, DRAGIČEVIĆU, MIĆANOVIĆU... Obeležen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta! OVO JE LISTA DOBITNIKA!

Autor:

Zabava

03.04.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je svečano obeležen Dan JDP-a i tom prilikom dodeljene su Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

NAGRADE JANKETIĆU, DRAGIČEVIĆU, MIĆANOVIĆU... Obeležen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta! OVO JE LISTA DOBITNIKA!

Foto: ATA Images

Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta obeležen je danas svečanom dodelom nagrada. Mnogi glumci poneli su značajna priznanja za svoj rad, dok su ih ostale kolege podržavale. Među njima bili su Milena Vasić, koja je nosila štaku budući da je povredila nogu tokom igranja predstave u Pozorištu na Terazijama, zatim Vojin Ćetković, Aleksej Bjelogrlić, Milan Marić...

Godišnju nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta za dramatizaciju romana Tomasa Bernharda, dobila je Nataša Radulović za predstavu Gubitnik a za muziku u ovoj predstavi nagrađena je Ana Krstajić.

Za ulogu Oskara u predstavi Limeni doboš po motivima romana Gintera Grasa u režiji Vasila Hristova, nagrađen je Miodrag Dragičević. Za uloge Agnes, Marije, Rozvite Ragune, Sestre Agnete, Irme Hofman i Jovane u predstavi Limeni doboš nagrađena je Jovana Belović dok je za uloge Alfreda Macerata, Sigizmunda Markusa, Feliksa, Dikerhofa, Aksela Miške, Učenika i Marka u istoj predstavi nagrađen Marko Janketić.

Za režiju predstave Sirano Edmona Rostana nagrađen je Gorčin Stojanović. Dragan Mićanović nagrađen je za ulogu Sirana, Anita Mančić za ulogu De Giša a Marija Vicković za ulogu Roksane u predstavi Sirano. Godišnju nagradu za kostimografiju i poseban umetnički doprinos u predstavi Sirano dobila je Lana Cvijanović.

Republika

Foto: ATA Images

 

Godišnju nagradu za lepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" za ulogu Sirana u istoimenoj predstavi dodeljena je Draganu Mićanoviću.

Na Dan JDP-a godišnje nagrade za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja ove kuće dodeljene su asistentu scenografa, arhitekti Ivani Krnjić, kreatoru scenske maske Snežani Petković, modelaru kostima Evici Mančić, modelaru kostima Milici Milanković, glavnom majstoru za izradu kostimske opreme Marini Ilić, modelaru kostima Tatjani Stajić i majstoru pozornice Milošu Pješčiću.

Jugoslovensko dramsko pozorište je 2021. godine, zajedno sa osnivačem Gradom Beogradom, ustanovilo Nagradu "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca. Ove godine nagrada "Nebojša Glogovac" dodeljena je Teodoru Vinčiću - za uloge Glena Gulda u predstavi Gubitnik; Trubača Majna, Kobjele, Poručnika Hercoga, Hanzike Kolina, Žandara 2, Činovnika 1, Praseta, Učenika, Stefana Bronskog, Rusa 2 i Teodora u predstavi Limeni doboš; i Monflerija i Kaluđera u predstavi Sirano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading