NAŠ SLAVNI GLUMAC SAHRANJEN U TAJNOSTI! Preminuo pre nekoliko dana, njegove reči rezale poput žileta: ZABORAVLJEN SAM!

Autor:

Zabava

13.04.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranko je poznat po mnogim epizodnim ulogama!

NAŠ SLAVNI GLUMAC SAHRANJEN U TAJNOSTI! Preminuo pre nekoliko dana, njegove reči rezale poput žileta: ZABORAVLJEN SAM!

Foto: Gordan Jovic/RTS, RTS/printscreen

Ranko Kovačević, naš slavni pozorišni, TV i filmski glumac, preminuo je tokom ove sedmice, a danas je sahranjen na Novom groblju, saznaje "Kurir".

Ranko je preminuo pre nekoliko dana u 90. godini, a njegovu karijeru obeležili su epizodni likovi. Rođen je 1934. godine u Sokolcu (tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji), a preminuo je u Beogradu.

Republika

Foto: Gordan Jovic/RTS, RTS/printscreen

Ranko Kovačević

Ranko se svojevremeno osvrnuo na svoju karijeru.

- Ja sam već dugo u penziji i već sam, pravo da vam kažem, i zaboravljen. Otišao sam tamo, napravili smo jednu probu, jedan dubl i odmah snimili. Svi su bili oduševljeni, sve je bilo savršeno - pričao je on.

- Često sam menjao pozorišta, išao od jednog do drugog. Bilo je dobro i to što je naša generacija glumaca radila mnogo filmskih koprodukcija. Radili smo sa Englezima, Nemcima, sa Italijanima... to bi nam uvek dobro došlo jer su glumačke plate uvek bile male - zaključio je tada Kovačević, prenosi gorepomenuti medij.

BIOGRAFIJA RANKA KOVAČEVIĆA

Kako se navodi u odrednici na sajtu beogradskog Muzeja pozorišne umetnosti, Kovačević je rad u teatru otpočeo angažmanima u pozorištima u Leskovcu i Užicu, „i, kako kaže, širom ondašnje velike Jugoslavije gotovo da nema većeg teatra na čiju scenu nije stupio“. A filmski pretraživač IMDB u Kovačevićevoj filmografiji navodi 70 uloga na televiziji i filmu; pojavljivao se u popularnim serijama: Parničari, Levaci, Kamiondžije, Otpisani, Vuk Karadžić, Balkan Express 2, Bolji život, Aleksa Šantić, Kraj dinastije Obrenović, Srećni ljudi, Gore-dole, Porodično blago, Jutro će promeniti sve, Ubice mog oca…. Na filmu je, prema istom izvoru, debitovao u ostvarenju Uzavreli grad nedavno preminulog Veljka Bulajića, a tu su i role u filmovima: Desant na Drvar, Bokseri idu u raj, Nizvodno od sunca, Pukovnikovica, Pavle Pavlović, Lude godine, Tigar, Čovjek koga treba ubiti, Veliki transport, Kako sam sistematski uništen od idiota, Razvod na određeno vreme, Poltron, Video-jela, zelen bor (TV film), Stršljen, Nož, Rat uživo… U poznom delu svoje karijere ostvario je uloge i u sledećim filmovima: Život i smrt porno bande, Ma, nije on takav, Za kralja i otadžbinu…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading