SJAJAN GEST! Maturante će u ovom gradu u Srbiji PROSLAVA MATURE KOŠTATI NULA DINARA

Autor:

Vesti

15.04.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tu vest sa osmehom su dočekali đaci, ali i porodice koje za maturske večeri dece izdvajaju dosta novca.

SJAJAN GEST! Maturante će u ovom gradu u Srbiji PROSLAVA MATURE KOŠTATI NULA DINARA

Foto: Printskrin

Grad Loznica biće pokrovitelj ovogodišnje maturske večeri za maturante sve četiti lozničke srednje škole. Uprava ovog grada donela je odluku da za 840 učenika obezbedi salu, muziku i hranu za proslavu maturske večeri. U svečanoj sali Lagator koja se nalazi u okviru sportskog centra, sve je spremno za buduće maturante i njihovo najlepše veče. Sve ovo njih i roditelje koštaće nula dinara. Za to se pobrinuo njihov grad, piše Blic. 

- Na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića, ove godine obogaćujemo čitavu lepezu mera podrške gde će po prvi put u istoriji našeg grada lokalna samouprava biti pokrovitelj, odnosno, snosiće troškove za proslavu maturske večeri za sve učenike naše četiri srednje škole. Dakle, 840 maturanata proslava maturske večeri neće koštati ni jedan jedini dinar, što je podatak na koji smo ponosni i čini mi se da smo jedina ili među retkim lokalnim samoupravama u našoj zemlji koja može da se pohvali ovim gestom - kaže Milan Jugović, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Tu vest sa osmehom su dočekali đaci, ali i porodice koje za maturske večeri dece izdvajaju dosta novca.

- Ja sam bila jako oduševljena, isto kao i moja i sve ostale porodice. Smatramo da je ovo jako lepa ideja i jako lep gest našeg grada i nadam se da će preći u tradiciju pa će svakoj sledećoj generaciji biti lepo – kaže Nikolina Ćosić, maturantkinja.

Ovoj generaciji sigurno hoće, jer matursko veče ništa ne košta, ali imaju sve što je potrebno.

- Ja sam bila oduševljena kao i roditelji kada su čuli tu vest. Bili su na neki način srećni, jer sada taj novac može da se potroši na primer za prijemni za fakultet i ostale potrebe kao što su šminka, frizura odeća i sve ostalo – kaže Helena Gajis, maturantkinja.

U gradskoj upravi nisu računali koliko ovaj gest košta grad, jer, kako ističu, najvažnije je da ideja zaživi I da se maturanti lepo osećaju za njihov važan dan.

- Zaista smo svi oduševljeni ovom idejom. Smatram da naš grad Loznica šalje jednu divnu sliku u našu državu i da će se ova tradicija nastaviti - kaže Teodora Vidaković, maturantkinja.

U gradskoj upravi ističu da veruju da će ideja zaživeti, ali se nadaju da će neko možda čak prepisati model kojim se pokazuje kako grad misli o svojim sugrađanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading