GLUMCI UZ SUZE I SMEH POZDRAVILI SVOG ZDRAVKA ŠOTRU: Predstavljena monografija slavnog reditelja! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Zabava

19.03.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U RTS klubu promovisana knjiga "Mojih 500 glumaca" u izdanju Službenog glasnika.

GLUMCI UZ SUZE I SMEH POZDRAVILI SVOG ZDRAVKA ŠOTRU: Predstavljena monografija slavnog reditelja! (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Tamara Pavišić

Kompletna bogata karijera Zdravka Šotre prikazana je u monografiji "Mojih 500 glumaca", koja je promovisana danas u RTS klubu u prisustvu onih o kojima je slavni reditelj ispisao stranice svoje knjige. Sala je bila mala da primi sve one koji su želeli da se susretnu sa ovim velikanom i pođu na emotivno putovanje kroz srpsku i jugoslovensku kinematografiju.

Brojne anegdote, prvi susret sa Šotrom, ali i svetom glume sa prisutnima je podelilo četvoro od Šotrinih 500 glumaca opisanih u monografiji. To su Svetlana Ceca Bojković, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović i Ljubomir Bulajić.

I dok su se na video-bimu iza govornika smenjivali kadrovi Šotrinih remek-dela, mnogobrojni glumci iz publike su nagrađivali slavnog reditelja aplauzom i sa setom se prisećali snimanja nekog od prikazanih ostvarenja. Pod nabojem emocija bilo je i suza i smeha, koje nisu krili Nela Mihailović, Nada Blam, Katarina Radivojević, Nebojša Ilić Cile, Petar Božović, Tamara Aleksić i mnogi drugi.

Među prisutnima bila je i Anita Laušević, udovica Žarka Lauševića, koja je veoma emotivno reagovala kada je na video-bimu ugledala svog pokojnog supruga u filmu "Braća po materi" iz 1988. godine. 

U knjizi su opisane mnogobrojne anegdote sa snimanja, putovanja i druženja nakon seta, a u njima su svoje mesto našli i Danilo Bata Stojković, Ljuba Tadić, Mira Stupica, Dragan Nikolić, Milena Dravić i mnoga druga značajna imena.

S obzirom na to da je na ovom izdanju naznačeno da je u monografiju "spakovano" prvih 65 godina rada, 91-godišnji Zdravko Šotra u šali je rekao da će objaviti knjigu "Mojih novih 65 godina", što je izazvalo gromoglasan aplauz. 

Urednice izdanja Biljana Bošnjak Draganović i Vesna Smiljanić Rangelov naglasile su da nije bilo lako sažeti bogatu karijeru i prebrojati sve filmove, serije, televizijske emisije i pozorišne predstave koje su obeležene pečatom Zdravka Šotre.

- U ovom delu je prikazan razvojni put Zdravka Šotre od asistenta reditelja Radivoja Lole Đukića do samostalnog reditelja. Knjiga "Mojih 500 glumaca" predstavlja istoriju srpkog i jugoslovenskog glumišta - naglasila je Biljana Bošnjak Draganović.

Odabrana četvroka glumaca nije krila što su baš oni odabrani da sede sa Zdravkom Šotrom, pročitaju odlomke iz knjige i sa prisutnima podele svoja iskustva i sećanja o radu sa velikim režiserom.

- Ne znam da li sam ja Šotrin omiljeni glumac, ali znam da je Šotra moj omiljeni reditelj - istakao je za kraj Vojin Ćetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading