Zvezda "Vojne akademije" PROGOVORILA o novom filmu, pa poručila: "Kad porastem želim da postanem Mira Joković!"

Autor:

Zabava

06.02.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U komediji "Živi i zdravi" Dragana je dočarala lik vrcave kume Mile sa kojom, ističe, svako može da se poistoveti.

Zvezda "Vojne akademije" PROGOVORILA o novom filmu, pa poručila: "Kad porastem želim da postanem Mira Joković!"

Foto: ST/Dragan Kadić

Nakon premijere u Herceg Novom, Podgorici i Talinu, komedija "Živi i zdravi" crnogorskog reditelja Ivana Marinovića večeras će biti predstavljena i beogradskoj publici u MTS dvorani. U priči prepunoj humora, ali i doze gorčine, važnu ulogu igra Dragana Dabović, koju smo zavoleli u seriji "Vojna akademija"

U razgovoru za Republiku glumica je otkrila detalje o novoj ulozi, ali se prisetila i svojih početaka. Ovog puta nezaboravna Šaša dočarala je lik vrcave kume Mile sa kojom, ističe, svako može da se poistveti.

Republika

Foto: youtube.com/Art Vista

Dragana kao kuma Mila

Kuma Mila je moja najbolja drugarica, tako da i ja imam svoju kumu Milu. Ona je neophodna za opstanak, rasterećuje život. Potrebna je i razgovor i za ozbiljne teme i za poverenje, ali neki njeni postupci u filmu su nešto preko čega ja svojoj prijateljici ne bih oprostila. Ovde je to stavljeno u vrlo dobar kontekst opisa moga lika. Moj karakter dosta govori o glavnoj junakinji filma i agoniji gde ona shvata da je potpuno sama u nečemu, iako je moja junakinja delovala kao da će joj biti od pomoći - kaže nam Dragana.

Ipak, sa glavnom junakinjom filma svojom imenjakinjom, koju igra Tihana Lazović, ima više sličnosti.

Sa Draganom privatno imam više sličnosti i zato mi je bilo jako zabavno da igram Milu. Privatno o svemu razmišljam, sve mi je važno, ne volim da delim, već sve sama žvaćem, kao Dragana. A kao glumici mi je mnogo lakše da igram nešto što je dalje od mene. Smatram da unutrašnje i velike borbe treba da izborimo sami i ne treba da ih rešavamo s drugima, već sami sa sobom - priča Dragana, koja kaže da od "Vojne akademija" nije imala prekide u poslu, ali da se na ovaj projekat gleda "sa distancom".

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

- Davno je to počelo, davno se i završilo. To je jedan prelep deo početka moje karijere. Velika serija "Na terapiji" bila je moja prva velika uloga, ogroman dramski zadatak i velika ulogetina! Nakon toga je došla "Vojna akademija" i film "Skidanje", ali se "Vojna akademija" davala u nastavcima, pa je to delovalo kao da je najveći projekat, a zapravo je najduži koji sam radila. Volim tu seriju, tu stekla prijatelje koje obažavam i za nju me vezuje ta radost igre - priča glumica.

Veliku radost osetila je i na snimanju filma "Živi i zdravi" i kaže da je ova priča spoj različitih ideja.

- Meni je urednije bilo na snimanju nego što vama deluje na ekranu. Imali smo dobre pripreme i ovaj film se snimao onako kako treba - studiozno, uz mnogo proba i razgovora, bez nabijanja pritiska i tempa. Mi smo imali jedan kreativni proces od početka do kraja. Niko nije odstupao od svojih ideja, nego smo ih isprepletali. Zato tako deluje bogato, puno kao neki nar koji je pun ploda, pa kad ga načneš on pukne. Strahovito sam ponosna na ovaj veliki film i biću ceo život - zadovoljna je naša sagovornica.

Ova komedija koja progovara o tradiciji i običajima i prikazuje ženu koja tik pred venčanje odustaje od zavetovanja na večnu ljubav Draganu je ponovo spojila sa dragim kolegom Goranom Bogdanom.

- Nas dvoje smo već radili "Vere i zavere" i svaki dan smo zajedno snimali. Kada sam čula da će kuma igrati on bila sam veoma radosna, prvo što ga volim i cenim njegov rad kao glumca, a i privatno mi je veoma blizak, topao i mio - kaže glumica, zadovoljna što joj je ovaj film pružio priliku da zaigra rame uz rame s Mirjanom Joković, njenim idolom.

Republika

Foto: Maja Medić

Mirjana Joković u filmu "Živi i zdravi"

- Kad sedneš sa njom da provedeš toliko vremena na setu, gde vreme sporije teče nego regularno, shvatiš koliko je privilegija što nam je učinila čast da bude sa nama na snimanju. Od malena je zaista gledam kao uzora. Ona je dokaz da je gluma maraton, da nije trka na sto metara i da je privatan život nebitan za publiku da biste bili cenjeni, poštovani, voljeni i dobrodošli. Mi o njoj ne znamo ništa privatno, ona je žena koja će zauvek biti jedna od najboljih srpskih glumica i nikada na skandalu nije gradila karijeru nego na radu, trudu i svemu onome što ja kao Dragana Dabović želim da budem kad porastem - istakla je Dabovićeva.

"Živi i zdravi" je živopisna mediteranska komedija čiji zaplet počinje kada Dragana, buntovna mlada, samo dva dana pred venčanje odluči da ipak ne želi da se uda. A sve je spremno: rodbina pozvana, pokloni kupljeni... Za oca porodice Lesa, nema govora o otkazivanju. Njegova surova priroda će naterati mladence da se svadba ipak desi, a sutradan neka se razilaze ako treba. Mladoženja Momo se ne predaje i boriće se do kraja da mlada ne ode, te tako kreće najveća farsa ikad priređena na poluostrvu, začinjena velikom količinom naoružanja i dinamita, kako tradicija i običaji nalažu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading