SUMNJALI NA INFEKCIJU UHA, A ONA PREMINULA OD JEDNE OD NAJZLOKOBNIJIH BOLESTI: Devojci (21) je sve krenulo od UOBIČAJENOG simptoma

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znaci su bili naizgled bezazleni.

SUMNJALI NA INFEKCIJU UHA, A ONA PREMINULA OD JEDNE OD NAJZLOKOBNIJIH BOLESTI: Devojci (21) je sve krenulo od UOBIČAJENOG simptoma

Foto: braintumourresearch

Emili Oliver je patila od raznih naizgled bezazlenih simptoma dok je studirala za medicinsku sestru u Notingemu. Nekada je bila puna života i volela je odlaske na festivale i koncerte. Ali, kada se Emili vratila kući za Božić 2017, imala je vrtoglavicu, izgledala je veoma umorno i generalno se nije osećala dobro.

- Samo smo mislili da preteruje jer joj se uvek nešto dešava, bilo da je to upala krajnika ili glandularna groznica - rekla je njena mama Debi za dobrotvornu organizaciju Brain Tumor Research.

- Ali, sećam se da je moj muž Tim imao odvojenu mrežnjaču i drhatao je sve vreme, te kako je i ona drhtala, odlučila sam da je odvedem privatno na pregled jer nisam znala šta se dešava - tvrdi njena mama.

Doktor je mislio da Emili možda ima infekciju unutrašnjeg uha zvanu lavirintitis i primetio je slabost na njenoj desnoj strani, ali je smatrao da oba simptoma "nisu dovoljno značajna da izazovu zabrinutost".

Foto: braintumourresearch

Sumnjali na upalu uha, ona preminula od tumora na mozgu

Nekoliko dana kasnije, porodica je bila domaćin novogodišnje zabave kod kuće, gde su počeli da se pojavljuju zabrinjavajući znaci bolesti, piše "San".

- Izgledalo je kao da je jela čokoladu, ali kada pogledam fotografije, sada vidim da joj lice visi. Ljudi koji su čuvali našu vilu rekli su da su je videli kako leži na podu - rekla je Debi i dodala:

- Kada se vratila, izgledala je kao da je imala moždani udar i da nije mogla da otvori oko. Kada bolje razmislim, mislim da je tada trebalo da je odvedem pravo u hitnu, ali jednostavno nisam mislila da ima tumor na mozgu. Na kraju sam je odvela kod doktora koji nam je rekao da joj je potrebna neurološka evaluacija.

Testovi koje je radila vratili su se u normalu, te se osećala dobro. Ali, Emili je kasnije primljena sa "simptomima koji su se pojavili prilično dramatično".

Tada joj je dijagnostikovan difuzni srednji gliom - agresivni tumor mozga koji pogađa decu i mlade odrasle osobe - i dat joj je steroid deksametazon.

Onkolog joj je dao tri meseca života

Da bi što duže živela, išla je na radioterapiju dva dana kasnije, pre nego što je takođe bila podvrgnuta hemoterapiji i privatno uzela lek.

Potom je prebačena u bolnicu Rojal Marsden u Londonu, gde su se oko nje okupili njeni prijatelji. Posetila je Nemačku radi daljih testova i prepisana joj je personalizovana vakcina na osnovu mutacija pronađenih u njenom tumoru.

Nažalost, ovo je malo promenilo i Emili je ubrzo stanje počelo da se pogoršava. Do februara 2019. onda se mučila, a onda je primljena u bolnicu u Nemačkoj. Dok je bila tamo, primila je manje vakcina nego ranije, a takođe se sastala sa logopedom i jezičkim terapeutom i bila podvrgnuta fizikalnoj terapiji.

Onda se u aprilu iste godine još više razbolela. Nakon deset nedelja je preminula. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading