DOMINACIJA "RADNIČKE KLASE", FILM "JORGOVANI" OSTAO BEZ NAGRADE! (FOTO)

Autor:

Zabava

03.03.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta se još dešavalo na Festu.

DOMINACIJA "RADNIČKE KLASE", FILM "JORGOVANI" OSTAO BEZ NAGRADE! (FOTO)

Foto: ATAImages

Poslednjeg festivalskog dana dodeljena je i nagrada filmu koji je odneo pobedu u Takmičarskom delu programa. Stručni žiri kojim je predsedavao glumac Radivoje Raša Bukvić odlučio je da titulu pobednika ove godine dobije film "Gospodar".

Žiri su činili i reditelj Zrinko Ogresta, direktorka Slovenačkog filmskog centra Nataša Bučar, scenaristkinja Biljana Maksič i glumac Marko Grabež. 

Foto: Foto Dušan Milenković

Fest 2024

Politikina nagrada Milutin Čolić pripala je filmu "Za danas toliko" Marka Đorđevića. Za najbolji evro-mediteranski film proglašen je "Radnička klasa ide u pakao" Mladena Đorđevoća.

Najbolji evropski film u Takmičarskom programu je po oceni publike je film "Sveta porodica", najbolji film regiona je "Radnička klasa ide u pakao". 

Foto: Fest promo

Fest 2024

 

Za Beogradskog pobednika borilo se 17 filmova. Najbolji debitantski film je "Bez vazduha" Katalin Moldovai. Za najbolju žensku ulogu Višnje u filmu "Za danas toliko" nagradjena je glumica Ivana Vuković, najbolja muška uloga je Saleh Bakri u filmu "Nastavnik", najbolji scenario Slavica Šnur i Vlatka Vorkapić za film Sveta porodica, najbolji reditelj Festa je Mladen Đorđević za film Radnička klasa ide u pakao, a najboljim filmom festa proglašen je "Gospodar" Jurija Bikova. 


Bez glavne nagrade ostao je film "Jorgovani", koji je posle 15 godina ponovo spojio Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića i izazvao veliku pažnju publike.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading