OGLASILA SE MIRA BANJAC: Čuvena glumica progovorila o VELIKOJ TRAGEDIJI: "Ej, deca na decu digla ruku"!

Autor:

Zabava

29.02.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peta najstarija glumica na svetu o ulozi u novom filmu Raše Bukvića, glumi i stanju u društvu.

OGLASILA SE MIRA BANJAC: Čuvena glumica progovorila o VELIKOJ TRAGEDIJI: "Ej, deca na decu digla ruku"!

Foto: ATA Images

Glumica Mira Banjac u 94. godini odigrala je glavnu ulogu u filmu "Još jedan dan", rediteljskom prvencu glumca Radivoja Raše Bukvića, koji je premijerno prikazan u okviru 52. Festa. Prvi put posle dužeg vremena slavna glumica oglasila se za medije i istakla da je zahvalna kolegi Radivoju Bukviću na ulozi u njenom jedinom kratkom filmu u karijeri.

- Hrabar je Raša, u svakom smislu. Bilo je rizično odabrati mene za tu ulogu. Zbog godina, istanjenog zdravlja. Prvo smo imali dubok, intiman razgovor. To je zapravo priča njegove bake za koju je bio veoma vezan. Poklonio mi je svoju intimu - rekla je Banjac za NIN.

Prema njenim rečima, film puno govori i o Bukviću, koji se okušao kao reditelj i koji je u "sumanutom vremenu punom buke i besa, isprazne gromoglasne taštine, skroman, duboko naklonjen pred onim što bismo mogli nazvati iskrom umetnosti i života".

Republika

Foto: instagram.com/arena_cineplex

 

- Meni je to sve skupa nekako došlo i kao poklon. Bilo je zadovoljstvo raditi. Ne kažem da nije bivalo i teško. Ali, kao i u životu, ako je teško, ne znači da nije i lepo - navela je glumica.

Banjac je istakla da igra ženu našeg podneblja, koju je "prepoznala u svom mentalitetu", i zahvalna je sudbini što je tokom višedecenijske karijere odigrala "skrajnute, često malo povijene žene, obično u senci, (koje) su spasavale i sadašnjost i budućnost".

- Koliko sam umela i mogla, ja sam im kroz svoje role odavala poštovanje. Ne znam koliko sam uspela, ali znam da su mnoge zaživele među ljudima. A više puta sam rekla, i ponavljaću dok me ima - vredi samo ono što je ostalo u ljudima - rekla je Banjac.

Glumica se dotakla i tragičnog događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

- Od slučaja u osnovnoj školi 'Ribnikar još se nisam oporavila, deca na decu ruku digla. Ej, šta smo to uradili! Posrće nam i boluje kultura, a mi koji od nje žive, na primer kad dođe Fest kao da živnemo, poverujemo da sve ide kako treba iako znamo i šta je i kako je - navela je Banjac.

Na napomenu da je među pet najstarijih aktivnih glumaca u svetu, Banjac je rekla da ne bi mogla da ne radi ništa i da kopni kod kuće.

- Kad odem da radim, ništa me ne boli. I zahvalna sam životu što mogu da radim i FEST-u koji me iznova počastvovao. Umetnost je zdravlje, dobri filmovi su zdravlje. Mogu da osnaže čoveka - rekla je Banjac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading