GLUMAC SNIMIO FILM O SVOJOJ BABI: Mira Banjac u glavnoj ulozi!

Autor:

Zabava

14.02.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film "Još jedan dan" premijerno će biti prikazan na otvaranju predstojećeg FEST-a.

GLUMAC SNIMIO FILM O SVOJOJ BABI: Mira Banjac u glavnoj ulozi!

Foto: ATA Images

Popularni glumac Radivoje Raša Bukvić ostvario je sebi najveću želju i snimio kratki igrani film o ženi koja predstavlja jednu od najvažnijih figura u njegovom životu - svojoj babi!

Emotivno ostvarenje "Još jedan dan" premijerno će biti prikazano na otvaranju predstojećeg filmskog festivala FEST 23. februara u beogradskoj MTS dvorani, a Bukvić kaže da je na njemu radio poslednjih nekoliko godina. Glavna uloga baba Smilje poverena je legendi srpskog glumišta Miri Banjac.

Drago mi je što će film doživeti premijeru baš na Festu. Jako sam zadovoljan kako je ispalo. Saradnja sa Mirom Banjac je bila božanstvena. Ostvario mi se dečački san, ustvari ostvarila mi se želja da snimim film o mojoj babi, a da nju igra nezamenjiva Mira. Nažalost, Mira još nije videla konačnu verziju filma. Imali smo neke probleme sa poslednjim verzijama montaže ali ovih dana će ga i Mira pogledati - rekao je Raša za Blic.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Raša Bukvić

Film je sniman jednim delom tokom pandemije, što je dodatno otežavalo proces rada. Bukvić je svojevremeno izjavio da je zahvalan Miri Banjac što je prihvatila da igra u njegovom "čedu". 

- Gledajući kako je radost glumačke igre ne napušta ni u poznim godinama, divio sam joj se u svakom kadru. Mnogo sam joj zahvalan na bezrezervnoj podršci koju sam od nje dobio tokom naše kratke i lepe saradnje - izjavio je Raša.

Devedesetčetvorogodišnja baba Smilja, boreći se sa usamljenošću, svoju trošnu seosku kuću ispunjava uspomenama. Kao i većina meštana, njena deca, a potom i unuci, odavno su napustili selo u potrazi za boljim životom. Baba Smiljina jedina prilika za razgovor je dolazak poštara koji joj jednom mesečno donosi penziju. Nakon njegovog odlaska, kućom odjekuje tišina koja je surovo podseća da je samoća u starosti nepodnošljiva. Uprkos tome, baba Smilja pronalazi treptaje života u zvucima koji je svakodnevno okružuju.

Glumac koji je ostvario veliku karijeru u Srbiji i Francuskoj i proslavio se ulogama u "Dobar dan da se umre muški", "Transporter: Nasleđe", "96 sati", ali i seriji "Azbuka našeg života", koja je podigla veliku prašinu, prvi put se oprobao kao reditelj i scenarista. Ipak, tu se ne zaustavlja i već ima planove za novi rediteljski poduhvat. Kako je rekao, biće to dugometražni igrani film, ali detalje i dalje drži u tajnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading