PETA NAJSTARIJA GLUMICA NA SVETU NA 52. FESTU! Naša diva se poklonila publici, nagrađena OVACIJAMA! (FOTO)

Autor:

Zabava

26.02.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protekle subote FEST je stigao i u Novi Sad.

PETA NAJSTARIJA GLUMICA NA SVETU NA 52. FESTU! Naša diva se poklonila publici, nagrađena OVACIJAMA! (FOTO)

Foto: instagram.com/arena_cineplex

Međunarodni filmski festival FEST svečano je otvoren i u Novom Sadu, a protkle subote sva pažnja bila je usmerena na legendarnu glumicu Miru Banjac, koja je zvanično označila početak smotre.

Peta najstarija glumica na svetu posle dužeg vremena pojavila se u javnosti i prošetala crvenim tepihom zajedno sa ekipom kratkometražnog filma "Još jedan dan". U prvom rediteljskom ostvarenju Radivoja Raše Bukvića legendarna Mira Banjac igra glavnu ulogu. Raša je ovaj film o poslednjim danima baba Smilje posvetio upravo svojoj baki, a emotivna priča nagrađena je ovacijama.

Nakon beogradske i novosadska publika je uživala u fantastičnoj glumi čuvene glumice, kojoj je ovo prva uloga u kratkometražnom filmu! Pri obraćanju publici Mira Banjac je istakla da vreme uglavnom provodi kod kuće bolesna, ali da ozdravi čim dođe na set.

Takođe glumica je istakla da je zahvalna životu i godinama koje su joj poklonjene,kao i da kada bi pravila sopstveni muzej, tu ne bi bile haljine i kostimi sa setova, već samo marame žena koje je odigrala na filmu i u pozorištu, a bilo ih je više od stotinu.

Film "Još jedan dan" je napravljen sa veoma malim budžetom, a Bukvić je istakao da je samo snimanje zavisilo samo od Mire Banjac.

Ona je bila moj prvi i jedini izbor za ulogu baba Smilje. Od njenog "da" je zavisilo to da li ćemo uopšte da krenemo u produkciju. Naravno, imao sam i "plan b", ali sam želeo da to bude ona. Čast je sarađivati sa petom najstarijom živom glumicom na svetu - istakao je glumac i reditelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading