ZABORAVITE NA BOBU I IVANA IZ "RANJENOG ORLA"! Poznati glumački par progovorio o novom filmu "Jorgovani" i PREDRASUDAMA!

Autor:

Zabava

23.02.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera ostvarenja mladog reditelja Siniše Cvetića, u kojem glavne uloge tumače Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, biće 27. februara u MTS dvorani u okviru 52. FEST-a.

ZABORAVITE NA BOBU I IVANA IZ "RANJENOG ORLA"! Poznati glumački par progovorio o novom filmu "Jorgovani" i PREDRASUDAMA!

Foto: ATA Images

Da li je moguća prava ljubav iza filmskih kamera? Da li partneri na sceni postaju suparnici kad padnu maske? To su samo neke od tema filma "Jorgovani" reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića, koji su u svom ostvarenju posle 15 godina spojili pred kamerama Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića.

Glumački par koji je publiku osvojio u romantičnom "Ranjenom orlu" ovog puta prikazaće se u potpuno drugačijem izdanju. 

Republika

Foto: Foto Košutnjak film

 

- Ono što ste videli u "Ranjenom orlu" ovde sigurno nećete videti - naglasila je Mićalovićeva na predstavljanju filma "Jorgovani" u MTS dvorani.

Glumica je dodala da je sa Bosiljčićem od tada do danas sarađivala u pozorištu, ali ovaj film njih dvoje kao par vraća na velika vrata.

- Imajući u vidu veliki uspeh serije "Ranjeni orao" najizazovnije je bilo da mi kao glumci ne ponovimo ono što je publika tamo videla i da mi sebe prikažemo u drugačijem svetlu. Sa Katarinom, likom koji tumačim u "Jorgovanima", nemam nikakve sličnosti privatno, a što je nešto dalje od mene to mi je kao glumici lakše. U filmu Emira Kusturice "Na mlečnom putu" igram temperamentnu ženu, ali sam u "Jorgovanima" pokazala mrak koji dosad nisam imala prilike da pokažem - ponosna je Sloboda.

Republika

Foto: ATA Images

 

Glumac Ivan Bosiljčić, koji igra lik glumca Igora-Gige, Kajinog supruga i rivala u poslu, kaže da će ovaj film šokirati publiku.

- Budući da u javnosti vlada uverenje da će ljudi ponovo videti ono što i u "Ranjenom orlu", kada se ime Sloboda Mićalović i ime Ivan Bosiljčić spoje. Čekam kakva će biti reakcija na taj blagi šok kome su skloni reditelj Siniša Cvetić i scenarista David Jakovljević. S druge strane, predrasuda je jako dobra polazna tačka jer kolege misle da će doći u bioskop malo da se zabave, a zapravo će videti potpuno novi korak - objasnio je glumac u razgovoru za Republiku.

Komedija u kojoj niko nije ostao pošteđen i o glumcima, rediteljima, scenaristima i srpskoj kinematografiji progovara na satiričan način bez dlake na jeziku mnogi će pronaći sličnosti sa stvarnim osobama iz glumačkog sveta, ali...

- Ovo nije realnost već imaginacija iako se reditelj ovde poigrava sa stvarnim ličnostima. Moj lik reditelja je rađen po uzoru na osobu koju svi znamo i tačno sam znao šta treba da radim - rekao je Gordan Kičić kroz osmeh i dodaje da je ovo vrlo delikatna, surova, opora i smešna priča.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 
SUĐENJE DŽONIJA DEPA I AMBER HERD KAO INSPIRACIJA

Reditelj Siniša Cvetić je objasnio šta je polazna ideja za "Jorgovane".

- Pošto je u tom trenutku bio u žiži sudski spor razvedenog glumačkog para Amber Herd i Džonija Depa, Cvetić i Jakovljević su razmišljali da bi bilo interesantno da u središtu filmu imaju glumce čiji se međusobni odnos raspada. Onda nam je palo na pamet da su idealni Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović, zbog serije "Ranjeni orao". Bilo nam je interesantno da glumce koji su poznati po takvoj seriji sprovedemo kroz naš filter i perspektivu - naveo je Cvetić.

Republika

Foto: ATA Images

 
NEĆE BITI SERIJE

Suprotno trendu koji vlada u domaćoj kinematografiji, ovaj film neće postati televizijska serija.

- Svi koji žele da pogledaju "Jorgovane" moći će to da učine samo u bioskopu - naglasio je producent Zoran Janković.

Premijera ostvarenja mladog reditelja Siniše Cvetića, u kojem glavne uloge tumače Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, biće 27. februara u MTS dvorani u okviru 52. FEST-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading