OVO SU NAJVEĆI HITOVI 52. FESTA: Ljubavna priča Slobode i Bosiljčića, Lauš kao ruski konzul, Goran Bogdan u ulozi sirijskog migranta

Autor:

Zabava

14.02.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od stotinu filmova biće prikazano na velikom platnu.

OVO SU NAJVEĆI HITOVI 52. FESTA: Ljubavna priča Slobode i Bosiljčića, Lauš kao ruski konzul, Goran Bogdan u ulozi sirijskog migranta

Foto: Foto Košutnjak film

Posetioci Međunarodnog filmskog festivala FEST uživaće od 23. februara do 3. marta u čak 108 filmova iz šezdesetak zemalja, koji će biti prikazivani na šest lokacija, u devet bioskopskih sala - u MTS dvorani, Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra, Jugoslovenskoj kinoteci, "Sinepleksu Galerija" i Sinepleksu Ušće".

Ovogodišnji Fest donosi nove filmove uglednih autora Aleksandra Pejna, Akija Kaurismakija, Sofije Kopole, Romana Polanskog, Džonatana Glejzera, Isabel Košet, Matea Garonea, Hirokazua Kore-ede, Vudija Alena, Fernanda Truebe, Endrua Hejga, Gabrijelea Salvatoresa, Majkla Vinterbotoma, Agnješke Holand, Aleksa de la Iglesije, Lukasa Modisona. Pred publikom će se naći bračna drama "Anatomija pada" Žistin Trije, dobitnik Zlatne palme u Kanu, pet evropskih Oskara i zlatnih globusa za scenario i strani film.

Republika

Foto: Foto Vision Team

Žarko Laušević u "Ruskom konzulu"

Penelope Kruz, Naomi Kembel i Kejt Mos pojaviće se u dokumentarcu "Uspon i pad Džona Galijana", Katrin Denev glumi Bernadet Širak (Bernadet, prva dama), Rasel Krou (Uspavani psi) bivši je detektiv koji boluje od Alchajmera, Mads Mikelsen (Obećana zemlja) kapetan je Ludvig Kalen, koji 1755. kreće u osvajanje nenaseljene danske pustare u ime kralja, Majkl Kiton je plaćeni ubica na rubu demencije, a Al Paćino njegov prijatelj (Rekvijem za ubicu), En Hatavej (Ajlin) perverzni je zatvorski psiholog, Džesika Častejn u drami "Sećanje" glumi bivšu alkoholičarku Silviju, koja slučajno upoznaje dementnog Sola (Pitera Skarsgard), Meg Rajan i Dejvid Duhovni igraju bivše ljubavnike zarobljene na aerodromu (Šta je bilo posle), a Žilijet Binoš i Benoa Mažimel ljubavnike-gurmane 1855. u Francuskoj (Ukus ljubavi).

Glumca Gorana Bogdana publika će videti u neobičnom izdanju budući da igra sirijskog migranta u britanskom ostvarenju "Bez povratka".

Republika

Foto: youtube.com/PÖFF | Tallinn Black Nights Film Festival

Goran Bogdan u filmu "Bez povratka"

Na svečanom otvaranju 23. februara, u 18.30, u MTS dvorani biće prikazan film "Bartonova akademija" (The Holdovers) u režiji dvostrukog oskarovca Aleksandra Pejna (Stranputice, Potomci). U okviru takmičarskog programa biće prikazana tri ostvarenja domaćih reditelja mlađe generacije - "Radnička klasa ide u pakao" Mladena Đorđevića, "Jorgovani" Siniše Cvetića, u kojem će publika ponovo imati priliku da navelikom platnu vidi stare partnere Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića, kao i film Marka Đorđevića "Za danas toliko".

Među festivalskim hitovima izdavaja se i poslednji film Žarka Lauševića "Ruski konzul", koji tumači lik profesora istorije Ljube Božovića, "ruskog konzula", naizgled psihijatrijskog pacijenta. On tvrdi da će uskoro "Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko", zbog čega navlači na sebe gnev lokalnih albanskih moćnika separatista.

Ovogodišnji dobitnici počasnog Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti su srpski legendarni autor Želimir Žilnik i iranski dvostruki oskarovac Asgar Farhadi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading