GODINA DOMAĆIH FILMOVA: Od "Nedelje" do "Bauka", OVO ĆEMO GLEDATI U BIOSKOPIMA TOKOM 2024!

Autor:

Zabava

08.01.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrana ostvarenja koja potpisuju veliki srpski reditelji premijerno će biti prikazana na velikom platnu - od "Zlatnog reza 42" Lordana Zafranovića, preko "Mačjeg krika" Gorana Paskaljevića do filma "Budi Bog s nama" Slobodana Šijana.

GODINA DOMAĆIH FILMOVA: Od "Nedelje" do "Bauka", OVO ĆEMO GLEDATI U BIOSKOPIMA TOKOM 2024!

Foto: Nemanja Miščević

Prva premijera stiže već 16. januara - film "Nedelja" o životu i muzičkoj karijeri Džeja Ramadanovskog, čiji je lik dočarao Husein Alijević. Ova biografska drama o pevaču narodne muzike, koji nas je prerano napustio 2020. tokom pandemije koronavirusa, nakon bioskopskog života preseliće se na male ekrane u formi TV serije.

Film rađen po scenariju čuvenog Gorana Paskaljevića "Mačji krik", istinita, potresna priča o teško oboleloj devojčici, premijerno stiže u bioskope tokom 2024. godine. Prvi kadrovi snimljeni su na lokacijama u Požarevcu i okolini, u režiji Sanje Živković. Film "Mačji krik" je dirljiva porodično-socijalna drama nastala prema istinitoj priči o radniku iz Kragujevca i njegovoj supruzi koji se bore za pravo starateljstva nad unukom, devojčicom koja je obolela od retke i teške bolesti, gotovo neizlečive, mačji krik.

Republika

Foto: Pelicula production

 

Scenario koji je čekao više od tri decenije uveliko je realizovan pod rediteljskom palicom legendarnog jugoslovenskog i hrvatskog autora Lordana Zafranovića. Film "Zlatni rez 42" prikazuje zastrašujuće događaje iz leta 1942. godine, vezane za logor u Jasenovcu konačno stiže na veliko platno, a potom i kao šestodelna TV serija.

Još jedan veliki jugoslovenski režiser Slobodan Šijan se vraća filmu sa novim ostvarenjem "Budi Bog s nama". Reč je o čudesnoj fantaziji o Bošku Tokinu (1894 1953), jugoslovenskom pioniru filmske kritike i misli o filmu kod Srba, a glavna uloga poverena je Milošu Bikoviću.

Jednog od najuspešnijih srpskih glumaca publika će videti i u psihološkom trileru "Izolacija" reditelja Marka Backovića. Pored Bikovića, igraju i Anica Dobra, Miodrag Miki Krstović, Mladen Andrejević, Anđela Jovanović, Marko Mak Pantelić.

Reditelj Miroslav Lekić nakon raznih TV serija, koje je snimao poslednjih godina ("Državni službenik", "Ubice mog oca", "Švindleri", "Ulica lipa", "Beležnica profesora Miškovića"), konačno se vratio filmu, i to adaptaciji romana "Ruski konzul" Vuka Draškovića.
Glavnu ulogu je odigrao Žarko Laušević, a uz njega i Nebojša Dugalić.

Republika

Foto: E/Stock

 

Priču o NATO bombardovanju Srbije pod nazivom "Bauk" režirao je Goran Radovanović, a prateće uloge tumače Vojin Ćetković, Miloš Biković i Davor Janjić. Ovaj film, kao i poetična priča "Lazarev put" Ivana Jovića, sa Ivanom Bosiljčićem u glavnoj roli trebalo bi da se pojave na velikom platnu tokom ove godine.

Zajedno ćemo videti u kadru Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića u filmu "Jorgovani" Siniše Cvetića, Mirjanu Karanović u njenom novom filmu "Majka Mara", Dragana Gagija Jovanovića u filmu "Kruna" Vasilija Nikitovića...

Snimljen je i debitantski dugometražni film "Yugo Florida" reditelja i scenariste Vladimira Tagića, koji je publici poznat po čuvenoj omladinskoj TV seriji "Jutro će promeniti sve" (2019). Glavnu ulogu tumači Andrija Kuzmanović u emotivnoj drami o ocu, sinu i starom automobilu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading