OVO SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI IZ KULTURE 2023. GODINE: U top 5 našao se i LAUŠEVIĆ, a tek da čujete na kom mestu je "JUŽNI VETAR"

Autor: N.J.

Lifestyle

17.12.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo je napomenuti da se Novak Đoković, iako je bio šampion 2022. godine, nije našao među prvih deset najpretraživanijih pojmova ove godine.

OVO SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI IZ KULTURE 2023. GODINE: U top 5 našao se i LAUŠEVIĆ,  a tek da čujete na kom mestu je "JUŽNI VETAR"

Foto: ST/Vladimir Lukić, ATAImages, RTS

Kompanija "Gugl" je nedavno objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u svetu za 2023. godinu, pružajući uvid u najznačajnije trendove u Srbiji. U ovoj analizi, istaknuto je da se među najtraženijim pojmovima u Srbiji našla i jedna ličnost iz kulture - Žarko Laušević, čije je prerano preminuće izazvalo veliku pažnju kako u zemlji, tako i u regionu.

Najpretraživaniji pojmovi

Potom "Zemljotres" i "Izrael" su na prvom i trećem mesto globalne liste, dokazuje interesovanje za aktuelne svetske događaje. Zanimljivo je napomenuti da se Novak Đoković, iako je bio šampion 2022. godine, nije našao među prvih deset najpretraživanijih pojmova ove godine. Takođe, domaće ostvarenje "Južni vetar: Na granici" zauzima visoko peto mesto na listi najpopularnijih TV serija.

Foto: Nemanja Miščević

Domaće ostvarenje "Južni vetar: Na granici" zauzima visoko peto mesto na listi najpopularnijih TV serija


Najtraženiji filmovi i TV serije

"Openhajmer" se istakao kao najtraženije filmsko ostvarenje, dok su među najgledanijim TV serijama "Južni vetar: Na granici", "Ubice mog oca" i "Deca zla". Ovo jasno ukazuje na interesovanje publike za domaće produkcije, ali i za svetske filmske hitove poput "Openhajmera" i "Barbi". Takođe, Metju Peri je deseti na zbirnoj listi, dok je film "Indigo Kristal" na četvrtom, "Oluja" na šestom i "Heroji Halijarda" na sedmom, prenosi "Kurir".


Interesovanje za kulturna dešavanja

Kulturna dešavanja poput Evrovizije, Egzit festivala i Sajma knjiga takođe su privukla veliku pažnju publike. Dok je Evrovizija bila među najpretraživanijim događajima, Egzit festival se našao odmah iza, a Sajam knjiga zauzeo je visoko treće mesto. Ovo ukazuje na raznovrsnost interesovanja publike, kako za muzičke festivale, tako i za književne događaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading