FILMSKA SCENA U ZATVORU: Laušević tokom odležavanja kazne sreo slavnog glumca, ovaj događaj se PREPRIČAVAO GODINAMA!

Autor:

Zabava

27.11.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević robijao je zbog dvostrukog ubistva, a u zatvoru je sreo i jednog od najpoželjnijih glumaca bivše Juge.

FILMSKA SCENA U ZATVORU: Laušević tokom odležavanja kazne sreo slavnog glumca, ovaj događaj se PREPRIČAVAO GODINAMA!

Foto: ATA Images

Legendarni glumac Žarko Laušević, poznat po brojnim maestralnim ulogama, napustio nas je 15. novembra 2023. godine nakon duge borbe s opakom bolešću. Osim po svojim ulogama, Laušević će ostati upamćen i po tragičnom događaju koji ga je zauvek obeležio.

Laušević je osuđen na trinaest godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, nakon čega je kaznu izdržavao u zatvorima u Spužu i Požarevcu. Nakon što mu je presuda bila delimično ukinuta, pušten je na slobodu i napustio zemlju, nastanivši se u Njujorku. Ovaj tragični događaj obeležio je njegov život i karijeru, ostavljajući dubok trag kako na njega, tako i na njegovo okruženje.

Tokom boravka u zatvoru, Žarko Laušević sreo je još jednog domaćeg glumca, Nebojšu Bakočevića, koji je važio za jednog od najvećih šmekera bivše Jugoslavije. Njihov susret opisala je književnica i voditeljka Isidora Bjelica, koja je prenela Bakočevićevo ispričano iskustvo iz zatvora. Ovaj susret, iako neobičan, pokazuje kako su dva glumca pronašla zajednički jezik i podršku jedan u drugom, čak i u teškim okolnostima.

- Bilo je rano popodne, jako sunce, cvrčci. Žarko se vraćao iz šetnje, bio je u svom odelu. Ugledao je Bakoča u zatvorskom dvorištu, prišao i izljubili su se. Laušević je pitao kolegu otkud on u Spužu. Bakoč je rekao da je u pitanju "neki nesporazum" i uzvratio pitanjem: "Kako si ti?", na šta mu je Laušević odgovorio da je dobro. Onda su se rastali. Ostali zatvorenici su ih gledali kao u filmu 'Roberto la Roka' Žana Bekera. Sunce je ostalo isto, cvrčci, običan letnji dan - piše u knjizi.

Republika

Foto: E-Stock

Žarko Laušević

Nebojša Bakočević ostavio je utisak tajanstvenog mladića, a njegov život obeležen je kako usponima, tako i padovima. Mediji su pisali o njegovoj navodnoj zavisnosti od heroina, dok je on kasnije u 2000-ih ponovo stekao popularnost kao epizodni glumac u nekoliko serija i filmova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading