RADOŠ BAJIĆ SNIMA FILM O SRBIMA NA KOSOVU! Prva klapa pašće u martu, a ovo su DETALJI

Autor:

Zabava

08.01.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon izuzetno uspešnog filma "Heroji Halijarda" u kojem je jednu od poslednjih uloga u životu odigrao i čuveni glumac Žarko Laušević (1960-2023), slavni glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić priprema novo igrano ostvarenje "Čuvar ikone Svetog Đorđa".

RADOŠ BAJIĆ SNIMA FILM O SRBIMA NA KOSOVU! Prva klapa pašće u martu, a ovo su DETALJI

Foto: ST/V. LUKIĆ

Nakon uspeha igranog filma "Heroji Halijarda", koji će gledaoci u Srbiji tokom 2024. imati priliku da pogledaju i u formi televizijske serije pod nazivom "Vazdušni most", ekipa produkcije "Contrast Studios" porodice Bajić uveliko radi na pripremi novog filmskog projekta. Za scenario je zadužen iskusni Radoš Bajić, dok je režija poverena mladom talentovanom reditelju Đorđu Stanimiroviću.

Reč je o društveno-angažovanom projektu, kojim će biti obrađena tema odumiranja modernog srpskog sela. Početak snimanja ove aktuelne teme biće u martu u Nišu, a nastaviće se po Južnoj Srbiji, u Osečini, Peckoj i na širem području Beograda.

Bajić je rekao da će glavni junak filma biti čovek koji živi na jugu Srbije, u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Republika

Foto: Promo

 

- Glavni junak naše priče je čovek koji neće da ode sa svog imanja i koji slavi Svetog Đorđa. On čuva ikonu Svetog Đorđa, a pri tom je potpuno nemoćan, čak bolestan. Njegov sin je zaposlen u mesnoj industriji u Nišu, tako da nas priča dovodi i u ovaj grad. Radi se o drami i snažnoj metafori koja nosi u sebi duboki patriotizam. Reč je o projektu koji će otvoriti izvesne teme koje filmski autori godinama zaobilaze - istakao je Radoš nedavno u Gradskoj kući u Nišu, gde su gradonačelnica Dragana Sotirovski i direktor Contrast Studiosa Nedeljko Bajić, potpisali su Protokol o saradnji na realizaciji ovog igranog filma.

U ovom ostvarenju će učestvovati veliki broj dramskih umetnika i filmskih saradnika iz Srbije i regiona, a imena glumaca se i dalje drže u strogoj tajnosti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading