LAUŠ PRED SMRT SNIMIO TRI SERIJE! Otkrivamo sve detalje o poslednjim ulogama velikog Žarka

Autor:

Zabava

04.01.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U godini za nama napustio nas je jedan od najvećih glumaca sa ovih prostora Žarko Laušević. Publika će tokom 2024. imati priliku da se još jednom oprosti od Lauša kroz tri televizijske serije u kojima je pokazao svoj talenat i odigrao poslednje uloge u životu.

LAUŠ PRED SMRT SNIMIO TRI SERIJE! Otkrivamo sve detalje o poslednjim ulogama velikog Žarka

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Nakon što je film Radoša Bajića "Heroji Halijarda" naišao na oduševljenje bioskopske publike ova ratna drama stiže i na male ekrane u formi televizijske serije. Mini serija od šest epizoda nosi naziv "Vazdušni most", a osim Bajića scenario potpisuje i dramski pisac Dušan Kovačević.
Glumački tim predvodi Žarko Laušević, a uz njega su tu i Petar Božović, Nela Mihajlović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, i mnogi drugi srpski, ali i američki i britanski glumci.

Republika

Foto: Youtube/Art vista

 

Žarko Laušević je pred smrt zabeležio je još jednu važnu ulogu u seriji koja od kraja februara stiže na male ekrane. Reč je o velikom ratnom spektaklu "Vreme smrti" prema romanu Dobrice Ćosića, čime će se zaokružiti trilogija TV serija nastalih prema njegovim knjigama "Koreni" i "Vreme zla". Epska saga "Vreme smrti" imaće dve sezone i ukupno 30 epizoda, a Žarko Laušević igra vojvodu Živojina Mišića.

U poslednjim trenucima života Laušević je stigao da snimi i apokaliptičnu dramu "Volja sinovljeva" reditelja Nemanje Ćeranića, koja je rađena kao film pre nekoliko godina, a imaće premijeru na malim ekranima tokom 2024. Osim Lauša u ovoj veoma neobičnoj priči igraju braća Igor i Petar Benčina, zatim Svetozar Cvetković, Džek Dimić, Zlatan Vidović i Marta Bjelica.

Republika

Foto: ATAImages

 

Podsećamo, poslednje pojavljivanje Žarka Lauševića bilo je upravo na premijeri filma "Heroji Halijarda" kada je poklonio publici u Beogradu, koja ga je pozdravila ovacijama. Tom prilikom kolega Petar Božović mu je poljubio ruku, a svojevremeno je ovaj umetnik istakao da mu je Laušević bio kao sin, drug i brat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading