OTKRIVENA POZADINA MISTERIOZNE SLIKE NA ISPRAĆAJU ŽARKA LAUŠEVIĆA: Zbog ovoga se porodica odlučila za baš ovu fotografiju!

Autor:

Zabava

22.11.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dva dana održan je ispraćaj za kremaciju legendarnog glumca Žarka Lauševića na Novom groblju u Beogradu.

OTKRIVENA POZADINA MISTERIOZNE SLIKE NA ISPRAĆAJU ŽARKA LAUŠEVIĆA: Zbog ovoga se porodica odlučila za baš ovu fotografiju!

Foto: Republika.rs

Žarko Laušević

Ispraćaj Žarka Lauševića bio je jedan od najtužnijih događaja u glumačkom svetu u poslednje vreme. Legendarni glumac je preminuo pre nekoliko dana, a njegova kremacija je održana u ponedeljak na Novom groblju u Beogradu. Ovaj tragičan događaj privukao je veliku pažnju javnosti, a brojni glumci, prijatelji i poštovaoci došli su da se oproste od Žarka.

Jedan od najemotivnijih trenutaka na ispraćaju bilo je obraćanje kolege Nebojše Dugalića, koji je održao dirljiv govor o Lauševiću. Takođe, pesma "Sve što želim u ovom trenutku (Neću plakati)" iz serije "Sivi dom", u izvođenju beogradske grupe Far, bila je deo oproštaja od Žarka. Ova uloga mu je donela veliku slavu, a pesma je postala kultna i jedna od najpoznatijih u njegovoj karijeri.

Međutim, ono što je privuklo najveću pažnju javnosti na ispraćaju bila je slika koja je stajala ispred kovčega. Budući da umrlica nije bila istaknuta, ovo je bio jedini Žarkov prikaz na sahrani. Slika, koja se nalazi i u knjizi "Godina prođe dan nikad", opisuje njegovu tragediju i vezuje se za kultnu seriju "Sivi dom". Na njoj se vidi Laušević sa cigaretom u ruci i zamišljenim pogledom, a može se reći da je to najverodostojnija slika njega u stvarnom životu. Ona je nastala za potrebe snimanja serije, a korišćena je kao deo najavne špice u nekoliko epizoda.

Republika

Foto: Republika.rs, ATAImages

Žarko Laušević

"Sivi dom" je predstavljao odskočnu dasku za Žarka, koji je nakon te uloge počeo da dobija sve veće i značajnije uloge. Serija je snimana 1984. i 1985. godine, a premijerno je emitovana tek od februara 1986. godine. Prema rečima reditelja Darka Bajića, cela ekipa je kroz ovu seriju pokušala da da dušu vremenu u kom se živelo. On je istakao da je "Sivi dom" nastao iz duha i srca mladih ljudi koji su slobodno pravili svoje filmove.


Laušević je u ovoj seriji igrao ulogu Šilje, jedinog lika koji se u većem delu serije prati po izlasku iz popravnog doma. Svojim stoičkim nastojanjima da pronađe normalan život, uprkos kriminalnoj prošlosti, Žarko je ostavio veliki utisak na publiku. Ova uloga je bila jedna od najtežih u njegovoj karijeri i smatra se da nikad posle toga nije odigrao tako zahtevnu rolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading