POGLEDAJTE KAKO LAUŠ RECITUJE PESMU SVOG OMILJENOG PESNIKA: Petar Božović ga je pomenuo u svom oproštajnom govoru (VIDEO)

Autor:

Zabava

23.11.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević govori stihove svog sugrađanina Aleksandra Leksa Ivanovića koji je rođen na jučerašnji dan 1911. godine.

POGLEDAJTE KAKO LAUŠ RECITUJE PESMU SVOG OMILJENOG PESNIKA: Petar Božović ga je pomenuo u svom oproštajnom govoru (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen/ SRBTEL

Slavni glumac Žarko Laušević, koji je preminuo 15. novembra posle borbe sa teškom bolesti, rado je govorio stihove svog omiljenog pesnika i sugrađanina Cetinjanina Aleksandra Lesa Ivanovića. 

Velikog crnogorskog pesnika je čak i Petar Božović pomenuo u poslednjem govoru upućenom dragom kolegi na Lauševićevoj komemoraciji. 

- Žare je kazivao stihove sjajnog pisca sa Cetinja, Aleksandra Leksa Ivanovića. Pesma se zove "Kari Šabanovi" - rekao je Petar, pa krenuo da čita stihove, koje je završio rečima: "Odlete nam Žare", a onda skinuo šešir i poklonio se Laušu i popio čašu vode, koja je za njih dvojicu imala posebnu simboliku.


Božović je prethodno ispričao anegdotu s početka druženja sa Žarkom na račun koje su se šalili celoga života.

- Dva milenijuma, a čovek ne zna odakle da krene, pa da krenem od početka. To je bilo negde valjda 1978, selo Godinje, Crnjica, jesen, divno vreme. Milo Đukanović profesor režira dramu, a tema je povratak čoveka iz Amerike kod žene i treba da vidi sina. Dolazi Milo i predstavi mi jednog prelepog mladog dečka. Baš sam se oduševio, lep nam je sin. Nisam znao da Žarko tek tad ide na prijemni u Beograd. Vraća se, a meni kaže: "Položio sam". Prođe vreme, prošlo mnogo godina, sedimo u kafani, kad on kaže: "Znaš da me je i dan-danas sramota zbog onoga, kad ti nisam doneo čašu vode", ja pitam koje, on kaže da kad je došao iz Beograda, da sam mu tražio. Kaže: "Da ti sad donesem čašu?". Rekoh: "Koju vodu, najbolji viski da doneseš!" Posle toga smo godinama donosili jedan drugom čašu vode.


Tako se i oprostio od prijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading