LAUŠEV UNUK NOSIĆE NJEGOVO IME! Glumac pred smrt obavezao decu na jedno!

Autor:

Zabava

22.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto za života nije stigao da se raduje njihovim naslednicima, Asja, Dušan i Jana dogovorili su se da se oduže ocu tako što će se prva muška beba u njihovoj porodici zvati po dedi. Laušević je stalno govorio koliko priželjkuje unuče, a ta želja mu je ostala neostvarena.

LAUŠEV UNUK NOSIĆE NJEGOVO IME! Glumac pred smrt obavezao decu na jedno!

Foto: Republika.rs, Tanjug

Slavni glumac Žarko Laušević, koji je preminuo 15. novembra u 64. godini, posle borbe s teškom bolešću, pred smrt je obavezao decu da mu obećaju da će se ostvariti kao roditelji. Naime, on je sanjao o tome da postane deda i često je to govorio svojim naslednicima, ali mu je ta želja, usled preranog odlaska, ostala neostvarena. 

 

Republika

Foto: Facebook.com/Asja Dabović

Najstarija ćerka Asja prva se i udala za muzičara Nikolu Boškovića


Potreseni tom činjenicom da njihov otac nije stigao za života da se raduje njihovoj deci, Žarkov sin Dušan i ćerke Asja i Jana dogovorili su se da mu se oduže tako što će prvi ko među njima dobije sina dati mu ime Žarko, po dedi.


- Razgovarali su i zaključili da je to najmanje što mogu da učine za njega sada, kad ga više nema. On im je često govorio koliko priželjkuje unuče i da gori od želje da ga drži u naručju: "Ma, samo da ga jednom obavijem svojim rukama i prislonim na grudi!" Mnogo je voleo decu. I svoju, a i tuđu. A svi kažu da se unuče najviše voli. Šteta što ga je bolest tako rano odnela da ne doživi tu najveću radost - priča za Republiku izvor blizak porodici Laušević i nastavlja:

 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Žarko Laušević priželjkivao i da mu se sin Dušan oženi


- Iako je najstarija ćerka Asja već dugo u braku s crnogorskim muzičarem Nikolom Boškovićem, nije Žarko samo od nje očekivao da se ostvari kao majka. Nije to nikad rekao naglas, ali iščekivao je i da mu se sin Dušan oženi. On je taj od kog se očekuje da produži lozu s obzirom na to da je jedini muški naslednik i da će samo njegovi potomci nositi prezime Laušević. Jana je još mlada, a za nju kao najmlađu je otac bio posebno privržen, pa čak i kad bi se desilo da ona prva od sve njegove dece rodi sina i da mu ime Žarko, to bi bilo pravo ispunjenje njegovog amaneta.

Podsećanja radi, legenda srpskog glumišta ili princ glume, kako su ga od milošte mnoge kolege zvale, Žarko Laušević ispraćen je 20. novembra na večni počinak, prvo komemoracijom u matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a zatim u kapeli na Novom groblju, odakle su njegovi posmrtni ostaci predati na kremaciju.

 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jana Laušević kao najmlađe dete bila je Žarkova mezimica

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Svašta

23.11.2023 08:18

Kakav glup tekst. Verujem da je daleko od Žarkovih misli - loza, naslednici, prvenaštvo, amanet, nošenje prezimena. Ko je ovo trućao?