ŠOLAK LEŠINARIO NA LAUŠEVOJ SAHRANI: Nezakonito snimali komemoraciju Žarka Lauševića da bi s Bjelom pravili političku promociju (FOTO)

Autor: T. Cvejanović - M. Vojvodić

Zabava

22.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizija N1 bez dozvole direktno prenosila ceremoniju iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koju je, kroz suze i jecaje, iz prvog reda pratila ožalošćena porodica.

ŠOLAK LEŠINARIO NA LAUŠEVOJ SAHRANI: Nezakonito snimali komemoraciju Žarka Lauševića da bi s Bjelom pravili političku promociju (FOTO)

Foto: Republika.rs, Tanjug/Strahinja Aćimović, Profimedia

Komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića, koja je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana u ponedeljak 20. novembra u 11 časova, zloupotrebljena je na televiziji N1 u svrhe političke promocije Dragana Bjelogrlića i medija Dragana Šolaka. Naime, Šolakova TV jedini je medij u Srbiji koji je u kontinuitetu snimao i uživo prenosio sve oproštajne govore posvećene slavnom glumcu, kao i ožalošćenu porodicu, koja je iz prvog reda, kroz suze i jecaje, pratila ceremoniju.

 


Kako Republika saznaje, pomenuta opoziciona televizija dozvolu za ovako sramotan čin nije dobila od Žarkovog matičnog pozorišta JDP, a nije poznato da je odobrenje dala ni njegova porodica. Govornici s pozornice takođe su bili šokirani i zatečeni činjenicom da je ikome uopšte palo na pamet da takvu stvar emituje u direktnim prenosu.


Stupili smo u kontakt s JDP, a kako nam je rečeno da je direktorka Tamara Vučković Manojlović zauzeta, portparolka Svetlana Paroški nam je prenela njen odgovor.


- Ja sam dobila sledeće odgovore pošto je direktorka JDP na sastanku, nažalost. Rekla mi je da nama niko nije tražio dozvolu niti smo je ikome dali. Nismo znali da se bilo šta snima u kontinuitetu. Dakle, bili su tu kolege kamermani i uopšte nismo znali da negde ide uživo TV prenos, to se do sada nikada nije desilo. Još jednom ponavljam. Niko nam nije tražio dozvolu, nikom nismo dali dozvolu niti smo znali da se išta snima za TV prenos uživo - rekla je za naš portal PR JDP Svetlana Paroški.

 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Irfan Mensur bio je zatečen kad je čuo da je komemoracija imala prenos uživo

 


Prema rečima Lauševićevih kolega i prijatelja, koji su mu na komemoraciji odali počast, niko od njih nikada ni pre nije čuo da je neka komemoracija bilo kome, a ne jednom istaknutom pozorišnom i filmskom umetniku, na ovaj način uživo prenošena.


- Izvinite, ali ja nisam znao da je bio TV prenos. Evo sad prvi put čujem da je bio TV prenos. Verujte mi da to nisam znao. Iznenadili ste me pitanjem. Morao bih duboko da razmislim i popričam s nekim pametnim ljudima o svemu tome. Mislim da je to prvi put da se komemoracija prenosi na jednoj televiziji, pogotovo o jednoj javnoj ličnosti. Ne znam, prosto ne znam, zatekli ste me - rekao je iznenađeno Irfan Mensur, te dodao da smatra da ni porodica nije bila obaveštena o snimanju:


- Ako me pitate za lično mišljenje, ne bih se složio da me neko pitao. Naravno, mene niko nije pitao jer ja nisam značajan, nisam deo porodice, ali sam prijatelj porodice. Verujte da sa Žarkovom porodicom nisam pričao o tome, ali mislim da čak ni oni nisu znali da ide uživo prenos na TV. Sad ću vam reći nešto ovako laički - prenosi komemoracija bilo koga, ne samo Žarka Lauševića, na jednoj TV nisu prikladni.


Pokušali smo da stupimo u kontakt i s Lauševićevom porodicom, ali njegova udovica Anita, na broj poznat redakciji, do zaključenja broja ostala je nedostupna za komentar.


Svetozar Cvetković: Za TV
prenos sam saznao kasnije


Uvaženi glumac Svetozar Cvetković takođe se našao u čudu kada je saznao da se komemoracija Žarka Lauševića prenosila uživo na TV.

 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Svetozar Cvetković bio je jedan od govornika na komemoraciji

 


- Ja sam za prenos uživo saznao kasnije. Nemam nikakav odnos prema tome. Nisam znao da ide TV prenos uživo. Ne znam da li je porodica dala saglasnost. Izvinite, ja to ne znam - rekao je Svetozar.


Radoš Bajić: Ostavimo tog divnog,
velikog čoveka da počiva u miru

 

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, youtube/printscreen/Cmc Nadlanu

Radoš Bajić kaže da je mnogo potresen zbog Žarkovog odlaska

 


Reditelj i glumac Radoš Bajić, duboko potresen zbog odlaska dobrog prijatelja, nije ni slutio da bi u tom teškom času neko mogao time da se bavi.


- Ne razumem koja komemoracija se snimala? Nisam znao da se snima Lauševa komemoracija niti imam neki odnos prema tome. Da vam kažem, ne mogu da se bavim time, apsolutno. To je sada potpuno jedna... reko bih vam sada moj komentar na sve to: "Ostavimo tog divnog, velikog čoveka da počiva u miru." Eto, samo je to moj komentar. Ajde, živeli - rekao je Radoš.


N1 ćuti, a njihovi zaposleni se čude


Nakon što nam je JDP potvrdio da televizija N1 nije dobila saglasnost za TV prenos komemoracije Žarka Lauševića poslali smo i njima pitanja, međutim N1 nije odgovorio do zaključenja ovog broja.


Međutim, kako nezvanično saznajemo, i njihovi zaposleni su se čudili što je ovakav događaj išao uživo.


- I ja sam se iznenadio i začudio da se direktno prenosi komemoracija na našoj televiziji - rekao je jedan od radnika N1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Tagovi

Žarko Laušević Žarko Laušević biografija Žarko Laušević smrt Žarko Laušević bolest Žarko Laušević bolestan žarko laušević sahrana žarko laušević ubistvo Žarko Laušević umro Žarko Laušević preminuo umro žarko laušević preminuo Žarko Laušević žarko laušević citati citati Žarko Laušević Žarko Laušević ubio Žarko Laušević zatvor Žarko Laušević danas žarko laušević godine žarko laušević godište Žarko Laušević Miloš Obilić Žarko Laušević filmovi Žarko Laušević šmeker Žarko Laušević Bolje od bekstva Žarko Laušević Sivi dom Žarko Laušević Nož Žarko Laušević knjiga žarko laušević deca Žarko Laušević ćerke Žarko Laušević žena Žarko Laušević supruga žarko laušević instagram od čega je umro Žarko Laušević godina prodje dan nikad Žarko Laušević vesti Lauš Laušević laušević žarko glumac Žarko Laušević žarko laušević glumac Žarko Laušević serija Zabava Estrada Poznati poznati vesti Poznati najnovije vesti estrada vesti Kultura estrada najnovije vesti zabava vesti sahrana Lauševića Žarko Laušević knjige Žarko Laušević u zatvoru Žarko Laušević kremacija Žarko Laušević ćerka Žarko Laušević sin Žarko Laušević krvna osveta Žarko Laušević oproštaj Žarko Laušević komemoracija Žarko Laušević porodica Dragan Bjelogrlić Dragan Šolak Uživo prenos Televizija N1 Sahrana Lešinarenje kolege u šoku Irfan Mensur Svetozar Cvetković Radoš Bajić JDP Direktorka Tamara Vučković Manojlović Nezakonito Porodica Zloupotreba

Komentari (51)

Loading
Maki

22.11.2023 21:49

Bezdrušno! Tako sam razočarana! Crni bombarder...

Sanja

22.11.2023 21:50

Šolak je lešinar kom ništa nije sveto!

Sanja

22.11.2023 21:51

Šolakovci i opozicionari su poznati po tome da vode prljavu kampanju!

Miki

22.11.2023 21:51

Od Solaka ocekivano-samo najgore!!