POGINUO ČUVENI AUTOR JU-GI-OH: Bio je očaran ajkulama, a sada pronađen IZUJEDAN u MORU!

Autor:

Zabava

07.07.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autor poznate mange i anime na brojnim kartama crtao ajkule i njihove napade, a nastradao od njenog ujeda.

POGINUO ČUVENI AUTOR  JU-GI-OH: Bio je očaran ajkulama, a sada pronađen IZUJEDAN u MORU!

Foto: Wikipedia/StGerner

Svet stripa nezapamćeno je pogođen tragičnim vestima o smrti autora poznate mange i anime Ju-Gi-Oh, Kazukija Takahašija, koji je imao šezdeset godina.

Naime, Kazukijevo beživotno telo pronađeno je u sredu tokom jutra 300 metara od obale grada Nago u Okinavi u opremi za ronjenje.

Prilikom pregleda na telu, istražitelji su utvrdili da ima povrede na stomaku i donjem delu tela, koje su po svemu sudeći posledice ugriza ajkule, prenose strani mediji.

Da je preminuo, otkrilo se tek kada je kompanija od koje je iznajmio automobil kontaktirala sa policijom jer nisu mogli da stupe u kontakt sa njima, nakon što je otputovao u Okinavu.

Kazuki je tamo otišao sam, a šta je radio u ronilačkom odelu i u kom momentu i na koji način tačno je nastradao, ostaje zadatak za istražitelje da otkriju.

Takahaši je svoju karijeru započeo 1982. sa stripom Tokio no Taka, nastavio je da se bavi mangom, a onda je kreirao Ju-Gi-Oh, mangu koja je pretvorena u animu, koja je kasnije dobila i svoju društveni igru, kojom su širom sveta bili "zaraženi" i mladi i odrasli.

Poznata igra karata Ju-Gi-Oh, bila je najprodavanije igra ove vrste na svetu, budući da je prodato više od 25 milijardi ovih kompleta širom sveta.

Igra karata poznata kao - Duel čudovišta, bila je neverovatno popularna, a temeljila se na suprotstavljanju drugom igraču uz pomoć fantastičnih čudovišta i njihovih napada. Ono što je interesantno da je Kazuki upravo kroz Ju-Gi-Oh dizajnirao nekoliko čudovišta koja su se temeljila na ajkulama, pa su se igrači tako borili napadima ovih bića nazvanih - Duboka ajkula, dupla ajkula, Ajkula Cezar, Sferna ajkula, Bahamut ajkula, Abis ajkula...

Foto: shutterstock

Ju-Gi-Oh karte

Ovu društvenu igru, kao i animu, pratio je glas o tome da je puna satanističkih simbola, što je izazvalo opštu histeriju javnosti, budući da su roditelji branili svojoj deci omiljenu kartašku igru, kao i crtani. Međutim, ubzo su se glasine o štetnom uticaju ove franšize utišale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading