AJKULA U TURSKOM LETOVALIŠTU: Kupač se odbranio MREŽOM ZA PECANJE, krvnički udarao zver!

Autor:

Svet

05.07.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na društvenim mrežama pojavio se snimak ajkule koja pliva među kupačima u turskom letovalištu Marmaris, jedan od njih je oterao udarcima u glavu.

AJKULA U TURSKOM LETOVALIŠTU: Kupač se odbranio MREŽOM ZA PECANJE, krvnički udarao zver!

Foto: Printskrin/Youtube/DzulakaBumba

Naizgled običan snimak kupača koji stoje u plićaku pored obale Marmarisa, na jugozapadu Turske, postao je iznenada dramatičan, kada se među njima u vodi primetilo veliko peraje.

Kupača je u tom momentu u tom delu bilo dvadesetak, kao i dece, a trebalo im je čak nekoliko minuta da primete da se nešto mota oko njihovih tela.

U šoku, većina ljudi nije uspela da reaguje, a ajkula je unutar dela označenog za kupače počela da vreba. Tek kada se nekoliko njih uskomešalo signalizirajući drugima da bi trebalo da je ajkula u vodi među njima, jedan kupač je panično dograbio štap na kome je bila mrežica za pecanje i počeo da je krvnički udara po glavi kako bi je oterao.

Nakon nekoliko udaraca, uspeo je da otera zver i tragedija je izbegnuta.

Čini se da se radilo o manjoj ajkuli.

Smatra se da je Sredozemno more dom za 47 vrsta ajkula, uključujući plavu ajkulu i veliku belu ajkulu. Međutim, uprkos tome što je velika bela najopasnija, retko se viđaju, prenosi Mondo.

Ovaj snimak dodatno je dobio na dramatičnosti, uzevši u obzir da je zabeležen u najgorem mogućem momentu, kada su vesti o napadima ajkula sa smrtnim ishodom u Egiptu aktuelne.

Naime, tokom ove nedelje, dve žene ubijene su u odvojenim napadima ajkule na popularnoj egipatskoj turističkoj plaži.

Snimak odbrane od ajkule u Marmarisu, možete videti ispod:

 

 

Komentari (0)

Loading