JOŠ JEDAN NAPAD AJKULE U BLIZINI HURGADE! Policija pronašla ostatke žrtve!? Sumnja se da je u pitanju žena!

Autor:

Svet

02.07.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je pronašla ostatke još jedne žrtve napada ajkule.

JOŠ JEDAN NAPAD AJKULE U BLIZINI HURGADE! Policija pronašla ostatke žrtve!? Sumnja se da je u pitanju žena!

Foto: Tanjug/AP

U blizini poznatog egipatskog letovališta Hurgade, jedna žena je preminula nakon što ju je u Crvenom moru napala ajkula.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je pronašla ostatke još jedne žrtve napada ajkule.

Sumnja se da je reč o ženskoj osobi, a istraga je u toku, prenosi Informer. 

Podsetimo, stravičan napad ajkule na ženu koji se dogodio u blizini poznatog letovališta Hurgada, uznemirio je javnost.

Na Internetu se pojavio i snimak nemilog događaja, na kom se vidi kako ljudi sa doka gledaju napad i viču nešto ženi, međutim niko od njih se nije usudio da uđe u vodu. Voda oko žene je sve vreme bila crvena od krvi.

Naime, nesrećna žena identifikovana kao Elizabet Skvajer, živi u Hurgadi i udata je za Egipćanina. Nakon napada ajkule preminula je u bolnici.

Ronilac Radenko Culić, koji se trenutno nalazi u ovom letovalištu kazao je da je žena bila uz same korale daleko od bova, a da ju je sudeći po povredama koje su nanesene napala tigar ili mako ajkula.

Tigar ajkula

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/DzulakaBumba

Tigar ajkula

 

Tigar ajkula vrsta je ajkule i deo porodice Galeocerdo. Ona može da dostigne dužinu do pet i po metara i ubraja se u najveće žive ajkule. 

Živi u tropskim i umereno tropskim vodama, posebno oko centralnih ostrva Pacifika. Ime je dobila zbog tamnih pruga koje podsećaju na tigrove, ali kako sazreva one blede.

Zbog klimatskih promena i porasta prosečne temperature vode, tigar ajkule šire teritoriju kojom se kreću.

Svakim porastom temperature vode, odnosno, porastom za jedan stepen celzijusa, ove ajkule proširuju svoje kretanje za 400 kilometara, navodi se u novoj američkoj studiji objavljenoj u časopisu Global Change Biology.

Zagrevanje okeana zbog klimatske krize ima značajan uticaj na migracije tigar ajkula. To omogućava ovim predatorima da proširi svoj domet, ali ih izlaže novim rizicima.

Mako ajkula

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Discovery UK

Mako ajkula

 

Ova je ajkula stekla reputaciju vrlo agresivne i opasne i veruje se da je najbrža riba na morskom dnu. To je riba koja pripada porodici Lamnidae i vrsta je lamniformnog elasmobraha. Poznata je i pod drugim imenom kao što je kratkodlaka ajkula.

Mako je veoma velika ajkula i može da dostigne dužinu od gotovo četiri metra i težinu i do 750 kilograma. Imaju izuzetno masivnu i snažnu mišićavu građu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading