DETE NAPALA AJKULA NA PROSLAVI ROĐENDANA: Tinejdžer preživeo HOROR, zamalo izgubio noge! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

16.06.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer sa Floride u napadu ajkule izgubio 70 odsto krvi, mišići mu bili prepolovljeni, jer je morska neman zubima kidala njegove noge.

DETE NAPALA AJKULA NA PROSLAVI ROĐENDANA: Tinejdžer preživeo HOROR, zamalo izgubio noge! (FOTO)

Foto: printscreen/NBC news

Dečiji rođendan pretvorio se u horor, kada je ajkula napala tinejdžera Lukasa Kruza tokom porodičnog putovanja na Floridi prošle godine.

Kruz je proslavljao svoj petnaesti rođendan na brodu. Plivao je u momentu kada ga je ajkula odvukla i izgrizla.

Kruz je zbog toga izgubio 70 odsto krvi i zamalo ostao bez obe noge. U njegovoj borbi za goli život pomogli su mu majka i deda, koji su uspeli da ga povuku nazad na brod, ali su posledice ovog napada ajkule bile katastrofalne.

Foto: printscreen/NBC news

Kruz na putu do bolnice

Na osnovu napada, stručnjaci su procenili da je reč o bik ajkuli, u proseku dugačkoj tri metra, poznatoj po svojim testerastim zubima i hitrim napadima na sve što joj se učini kao plen, a to mogu biti čak i manji čamci.

Kruz se, kako je naveo za američke medije, u tom momentu molio da preživi.

- Odjednom sam osetio jak ugriz. Ajkula me je svom silinom potopila u vodu. Mislio sam da ću umreti i molio sam se da preživim - izjavio je tinejdžer i dodao da je brod bio pun njegove krvi kada su uspeli da ga spasu čeljusti ove ajkule.

Zbog toga je bio uveren da će ostati bez noge, ali je istakao da su lekari ti koji su mu spasili život.

- Dečaku su butni mišići bili skoro prepolovljeni. Operisali smo ga satima. Čudo ga je spasilo - naveo je doktor Haris Mir, hirurg i direktor Rekonstruktivne bolnice u Majamiju, koji je učestvovao u operaciji tinejdžera.

Foto: printscreen/NBC news

Nakon operacije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading