PRVI SLUČAJ GROZNICE ZAPADNOG NILA! "Batut" potvrdio da ima virusa među ljudima u Srbiji

Autor:

Vesti

07.07.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijent je uzorkovan na virus Zapadnog Nila u Klinici za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu

PRVI SLUČAJ GROZNICE ZAPADNOG NILA! "Batut" potvrdio da ima virusa među ljudima u Srbiji

Foto: Tanjug/AP

Nа оsnоvu pоdаtаkа dоstаvljеnih Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје "Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut"  i lаbоrаtоriјsкih kritеriјumа nа tеritоriјi Rеpublikе Srbiје 7. jula 2022. gоdinе rеgistrоvаn je prvi pоtvrđеni slučај оbоlеvаnjа оd grоznicе Zаpаdnоg Nilа u humаnој pоpulаciјi. Оbоlеlа оsоbа је sа tеritоriје Јužnоbаnаtskоg оkrugа. Kako Telegraf.rs saznaje, zaražena osoba je iz Pančeva

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Legionar

Komarac

Kako je za Telegraf.rs izjavila prim. dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Pančevu, pacijent ima prebivalište u Pančevu, a na virus je uzorkovan u Beogradu.

- Pacijent je uzorkovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu - kazala je dr Lazić za Telegraf.rs. 

Očekuje se da stigne potvrda i iz drugog uzorka žene iz sela Nabrđe, kojoj je već jednim uzorkom ova groznica potvrđena 4. jula. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading