KAD ĆETE FORMIRATI ZSO?! Premijerka odgovorila na provokaciju iz Prištine: Za neke medije relevantni su svi sagovornici koji su protiv Srbije!

Autor:

Vesti

07.07.2022

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da su za jedan deo medija u Republici Srbiji relevantni i poželjni svi sagovornici koji imaju da kažu nešto loše o Srbiji ili Srbima na Kosovu i Metohiji, bez obzira da li su oni kompetentni da govore o određenim temama.

KAD ĆETE FORMIRATI ZSO?! Premijerka odgovorila na provokaciju iz Prištine: Za neke medije relevantni su svi sagovornici koji su protiv Srbije!

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ona je danas u Kragujevu, na otvaranju druge zgrade Državnog dana centra, upitana da prokomentariše svoju reakciju na izjavu direktora Insitituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija, koji je rekao da “će zvaničnici Beograda jednog dana odgovarati za ratnohučkačku retoriku”, istakla da ne želi da se upušta u dalju polemiku sa ljudima koji za nju nisu kredibilni.

- Deo medija u Srbiji ima neverovatnu želju da prenose svakog i svašta ukoliko ima da kaže nešto protiv Republike Srbije ili Srba na Kosovu i Metohiji, bez obzira na to koliko relevantan ili irelevantan sagovornik on bio, koliko je kredibilan ili nekredibilan, ali uvek dobije značajan prostor u određenim medijima - izjavila je premijerka.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

 

Ona je istakla da zvaničnici Srbije ništa nisu radili osim pozivanja na mir i stabilnost, poštovanje međunarodnih sporazuma i međunarodnog prava.

- Kada pozivate na poštovanje Briselskog sporazuma, na poštovanje osnovnih ljudskih prava poput prava glasa ili učešća u demokratskim procesima - to je za neke ljude ratnohuškačka retorika, za koju će zvaničnici iz Beograda odgovarati. Zaista je poseban kuriozitet da to čitamo u domaćim medijima, da se takve stvari prenose bez ikakvih pitanja ili potpitanja šta je tačno ratnohuškačka retorika - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je formiranje Zajednice srpskih opština od izuzetnog značaja i rekla je da je više od 9 godina dovoljno vreme da se poštuje 6 od 15 članova Briselskog sporazuma koje su njegova okosnica, i uputila pitanje Prištini, ali i Briselu, čiji potpis stoji na tom sporazumu.

- Pitala sam i juče ponoviću i danas: kada ćete formirati Zajednicu Srpskih opština? Ako je ovo ratnohuškačka retorika, meni je potpuno u redu da za to jednog dana odgovaram - izjavila je Brnabić.

Komentari (0)

Loading