MAJKA I SIN ZAROBLJAVAJU PSE: Nehumani uslovi, bez hrane i vode, u gomili otpada sede na kratkom lancu!

Autor:

Vesti

07.07.2022

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak ni oni sa jakim želucem ne mogu da "svare" prizor nemoćnih pasa koji na smetilištu vape za hranom i vodom.

MAJKA I SIN ZAROBLJAVAJU PSE: Nehumani uslovi, bez hrane i vode, u gomili otpada sede na kratkom lancu!

Foto: Facebook udruženje BETA

Članovi Udruženja za brigu o životinjama Timočke krajine ''BETA'' po ko zna koji put zatekli su jeziv prizor, koji su na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici podelili sa svojim pratiocima.

- Ovo nam je dvorište i te kako poznato... Pozvale su nas komšije zbog neprekidnog cviljenja koje je bilo nesnosno. Ovo je dvorište kuće majke i sina koji ima oko 20 godina. Oni godinama po gradu sakupljaju pse, dovode ih ovde i vezuju. Ne hrane ih, ne daju im vodu...Tu su mačke, izgladnele bolesne - navodi Ana Živić, članica ''BETE'', prenosi Kurir.

Majka i sin se bave sakupljanjem sirovina koje mogu prodati, a da bi oterali potencijalne lopove, dovlače sa sobom pse lutalice i vezuju ih na imanju. Međutim, pse ne hrane, ne daju im vodu, i komšije pretpostavljaju da je puno pasa i uginulo od gladi u tom dorištu.

Ana navodi da je podneta prijava Veterinarskoj inspekciji, u cilju da se majci i sinu zabrani držanje životinja. Kako navode iz ovog udruženja, pse još uvek ne smeju da pomere sa ove lokacije, jer inspektori moraju da ih zateknu u ovim uslovima, ali ih zato hrane redovno i donose im vodu.

Foto: Facebook udruženje BETA

Izgladneli pas na kratkom lancu

- Ovo je treći put da protiv njih pišemo prijavu. Dva puta smo se prijavom obratili komunalnoj inspekciji, oni su dolazili i razgovarali sa majkom i sinom. Mi smo do sada sve ''njihove'' izmučene pse zbrinjavali. Prvi put kada smo došli zatekli smo užasan prizor. Majka keruša je imala štenad, naravno izgladnela...Ali njen lanac je bio toliko kratak da ona nije mogla da legne, samo je stajala, nije mogla zbog prekratkog lanca ni da hoda. Užas! Drugi put smo zatekli iznemogle pse, gladne, žedne, vezane - priča Ana.

Razgovori sa majkom i sinom, koje su članovi "BETE" obavili, nisu ništa doneli, tvrde iz ovog udruženja, prenosi Kurir.

Iz "BETE" kažu da ukoliko se pas nekim slučajem skloni sa te lokacije, odmah uhvate novog, i zbog toga je neophodno da inspekcija reaguje što pre, a ukoliko do toga ne dođe, da se apeluje na to da se životinjama hitno obezbedi smeštaj.

Foto: Facebook udruženje BETA

Mačke koje psi redovno dave i gaze

BETA je ovo napisala na svojoj FB stranici uz snimak na kome se vidi u koliko nehigijenskim i strašnim uslovima žive ovi psi:

- Višegodišnje zlostavljanje pasa i mačaka!!! Podneli smo prijavu inspekciji i napisali koliko HITNO treba reagovati!!! Psi su bez zaklona, na ovoj temperaturi!!! Bez vode, kosturi ! Mačke se kote non stop i mačići budu udavljeni od strane pasa ili zgaženi pod nogama ...ispod ove štroke !

- Mnoge pse i mačke smo oduzimali i reudomili i oni svaki put uzmu nove, koje zlostavljaju do smrti. Komšije prijavljuju zaleđene pse zimi, a leti umiru na suncu. Ženka vezana za kadu nema bas nikakav zaklon!!! A mužjak, koji je skoro skroz izgubio glas je toliko upetljao lanac, da se guši.

- Sve mačke su užasno mršave. Prijavljivano je i komunalnoj policiji i veterinarskoj inspekciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading