JEZIV SLUČAJ U BANJALUCI: Mentalno oboleo muškarac SEKAO UŠI PSIMA!

Autor:

Svet

29.06.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volonteri alarmirali dežurne službe i spasili nekoliko pasa, dok su u dvorištu pronašli jednog mrtvog.

JEZIV SLUČAJ U BANJALUCI: Mentalno oboleo muškarac SEKAO UŠI PSIMA!

Foto: Shutterstock

Slučaj iz Piskavice kod Banjaluke izazvao je veliku pometnju u društvu, budući da je muškarac (46) iz ove mesne zajednice, hranio pse i sekao im uši, "jer misli da to tako treba".

Ovaj muškarac ima psihičke probleme, potvrdile su njegove komšije, koje znaju dugo za njegovu opsesiju psima, piše Informer.

Kada su se u priču uključili ljubitelji životinja saznalo se koliko daleko ide ovaj slučaj, budući da su nekoliko pasa sigurne smrti ovi volonteri spasili iz njegove kuće.

Nažost, pronađen je i leš jednog psa u dvorištu kako se raspada. Ovaj pas danima je bio napolju, da bi ga komšije sahranile.

Anđela Španović, predsednik Udruženja za zaštitu životinja "WagWag" i njena rođaka, reagovale su nakon što ih je komunalna policija uputila na kriminalističku, dok je veterinarska inspekcija navela da ne radi preko vikenda.

- Dva psa smo zatekli u kući, dva psa u dvorištu i jednog mrtvog pored kuće. Uspele smo da uhvatimo ta dva psa iz kuće, jednog napolju, drugog nismo jer je bežao kroz ogradu - ispričala je Anđela.

Volonterke su primetila puno konzervi i hrane za pse, na osnovu čega su zaključile da brine o njima i da nije nije mislio da im radi nešto nažao.

- Zakazao je sistem. Rođaka tog čoveka stvarno želi da mu pomogne i za njegovo dobro da ga smesti u instituciju, ali to se godinama ne može rešiti - navela je Anđela.

 

Nakon što je čovek odveden nadležnima je trebalo oko nedelju dana da izađu na teren, priča ova devojka.

- Imamo informacije da je higijeničarska služba izašla na teren sedmi, osmi dan od kada su čoveka odveli. Da mi nismo bili tamo, ti psi bi umrli u kući - naglašava Anđela.

Meštani Piskavice su rekli kako njihov komšija dobija pomoć od sestre iz Nemačke, a da pola te pomoći potroši na hranu za pse, koje već duže vreme dovlači kući.

- Stalno im nešto kupuje. Ali nije svestan šta im radi. Seče im uši - rekao je jedan od komšija, piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading