KRIV CENTAR ZA SOCIJALNI RAD? Reagovao Zaštitnik građana povodom slučaja u Gornjem Milanovcu

Autor:

Hronika

29.06.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ombudsman je zatražio informacije o radu Centra za socijalni rad Gornji Milanovac, kao i od Ministarstva unutrašnjih poslova.

KRIV CENTAR ZA SOCIJALNI RAD? Reagovao Zaštitnik građana povodom slučaja u Gornjem Milanovcu

Foto: Shutterstock

Povodom slučaja zlostavljanja u Gornjem Milanovcu, gde se pedofil Radoslav K. (58) iživljavao nad maloletnicom od 13 godina, Ombudsman je rešio da ispita odgovornost Centra za socijalni rad Gornji Milanovac.

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Gornji Milanovac, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova nakon saznanja iz medija da je u Gornjem Milanovcu uhapšen muškarac zbog sumnje da je dve godine vršio obljubu nad devojčicom od 13 godina, objavio je Ombudsman.

- Institucija Zaštitnika građana je od centra za socijalni rad zatražila informacije o tome da li je porodica devojčice od ranije na evidenciji CSR Gornji Milanovac, te koje aktivnosti je centar preduzeo u prethodnom periodu u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece iz te porodice. Od MUP-a je zatražen izveštaj o aktivnostima koje je nadležna policijska uprava preduzela u navedenom slučaju - navodi se u saopštenju Zaštitnika građana i dodaje:

- Zaštitnik građana se obratio i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima i zatražio informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju kao i drugom sličnom slučaju u vezi sa istim uhapšenim muškarcem. Organi tražene informacije treba da dostave u roku od 15 dana.

Da podsetimo, Radoslav K. uhapšen je u petak, a priznao je zlostavljanje. Saznanja izvora iz istrage su potvrdila da se pedofil dve godine iživljavao nad detetom, kao i da je davao novac majci maloletnice u te svrhe.

Njemu je određeno zadržavanje od 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading