(VIDEO) POKRENUTA PETICIJA ZA FILM O KNEZU LAZARU

Autor: dnevno.rs

Zabava

30.10.2017

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na internetu je pokrenuta kampanja prikupljanja novca kojim bi bilo pomoglo snimanje igrano-edukativnog filma o knezu Lazaru Hrebeljanoviću.

RepublikaFoto: youtube.com/Marko Marinkovic
Foto: Ilustracija

Igrano-edukativni film Knez Lazar prati život kneza Lazara Hrebeljanovića. Radnja filma započinje njegovim odrastanjem i sticanjem titula na dvoru cara Dušana. Pratimo njegovo razvijanje kao vojnika i posvećenost svojim dužnostima na dvoru uz potpunu predanost caru.

Prikazuje se stvaranje ljubavi između Milice i kneza Lazara što vodi blagoslovu cara za njihovo venčanje.

 
Jedan deo filma je posvećen izgradnji srednjovekovnog Kruševca kao prestonice i jačanju Lazareve moći u Srbiji i njegovu želju da Srbiju opet načini snažnom državom na Balkanu.
 
Posle uspešne odbrane od sve češće najezde turske vojske knez Lazar se sprema za konačni obračun na Kosovu polju.
 
, a više o načinu na koji vi možete da pomognete možete saznati OVDE!

Glavne uloge igraju Vojin Ćetković u ulozi starijeg kneza Lazara, Biljana Nikolić u ulozi starije knjeginje Milice, Miloš Đurović u ulozi mladog kneza Lazara, Marta Bjelica u ulozi mlade knjeginje Milice. Narator u filmu je Goran Dimitrijević.

Film je deo master rada Marka Marinkovića na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku istorije. Plan autora je da se snimi film od 45 minuta koji bi se koristio pre svega kao nastavno sredstvo u svim školama u Srbiji.
 

Snimanje su već podržali grad Kruševac, Eparhija kruševačka, brojni fakulteti, zavodi, muzeji, fabrike i kruševačko pozorište, ali nedostaje novca za nastavak snimanja.

Zato je na internetu pokrenuta kampanja prikupljanja novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading