DVE SMRTI ZAVILE ESTRADU U CRNO: Obojica muzičara sarađivala s pokojnim Šabanom, sad su svi zajedno na nekom boljem mestu

Autor:

Zabava

03.03.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Estrada izgubila harmonikaša Piloša Stublinca, brata Zlate Petrović, i čuvenog tekstopisca Miodraga Ž. Ilića

DVE SMRTI ZAVILE ESTRADU U CRNO: Obojica muzičara sarađivala s pokojnim Šabanom, sad su svi zajedno na nekom boljem mestu

Foto: Printscreen/Telegraf, Printscreen/youtube

Muzički svet izgubio je dvojicu svojih istaknutih članova, a estrada je ostala bez čuvenog tekstopisca Miodraga Ž. Ilića i legendarnog harmonikaša Đorđa Đorđevića Piloša, koji su izgubili bitke s bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u narodnoj muzici.
Legendarni tekstopisac Miodrag Ž. Ilić preminuo je u 74. godini nakon duge bolesti u rodnom Šapcu. Tokom karijere snimio je 4.000 pesama sa svojim potpisom, sarađujući s preko 150 kompozitora i više od 300 pevača, među kojima su velika imena poput Šabana Šaulića, Mire Škorić, Marinka Rokvića, Jašara Ahmedovskog, Ane Bekute, Bobana Zdravkovića, Mitra Mirića, Halida Muslimovića, Miroslava Ilića.

Foto: Printscreen/Telegraf

Miodrag Ž. Ilić

 

Njegovi hitovi poput "Božanstvena ženo", "Lepotica grada", "Dobro veče, izgubljena nado", "Oj, jarane, jarane" i mnogi drugi postali su nezaobilazni deo narodne muzike i svakog slavlja. Iako je bio bolestan već neko vreme, kolege s estrade je ova vest mnogo potresla.


- Acko Nezirović mi je poslao njegovu umrlicu, nisam verovao kad sam video, kad se nisam šlogirao, veliki je to gubitak za muziku, nema hita iza kojeg ne stoji njegovo ime - rekao je Hasan Dudić za naš list.
Nažalost, loše vesti uvek idu u paru, pa se tako oglasila i naša poznata pevačica Zlata Petrović, kojoj je preminuo mlađi brat, inače čuveni harmonikaš Đorđe Đorđević Piloš, poznatiji kao Piloš Stublinac, čuven kao dobitnik Zlatne harmonike u staroj Jugoslaviji.

Foto: youtube.com/printscreen

Đorđe Đorđević Piloš

 

Sestra Zlata je jedva smogla snage da se javi na poziv naše redakcije i potvrdi da se nalazi na mestu gde je preminuo njen mlađi brat.


- U bolnici sam, shvatite, ne mogu da govorim. Moram da odradim šta moram da odradim. Bila sam vezana za njega mnogo. Ne mogu da pričam, shvatite me - rekla je Zlata, a naknadno smo saznali da je u tim trenucima završavala papirologiju u ovoj ustanovi, te pripremala sve što je potrebno za umrlicu. 

Foto: Republika

Zlata Petrović iz bolnice

Podsećamo, pre desetak dana Zlatu smo zatekli u bolnici kad je dovela brata, kojem je pozlilo. Od tada je proveo poslednje dane u bolnici, gde se borio sa zdravstvenim problemom u vezi s jetrom, što je potvrdila i Zlatina koleginica Goca Božinovska.
- Zlatin brat je bolestan već par meseci, lošeg je zdravlja, pozlilo mu je bilo. Nisam sigurna šta mu je tačno, mislim da je u pitanju jetra, on je njen mlađi brat - rekla je tada pevačica.

Foto: ATA Images

Hasan Dudić

 

Zlata je, kako saznaje naš list, prvo kontaktirala s Hasanom Dudićem, bivšim suprugom, kome je saopštila tužne vesti:
- Plakao sam ko kiša kad sam čuo za Miodraga Ž. Ilića i taman kad sam se probudio jutros, zvoni mi telefon, kad ono Zlata. Vrišti, čujem s druge strane da kaže: "Hasane, umro je." Piloš je bio neko koga sam odgajio, duša od čoveka iza kojeg ostaše deca i žena. Nisam se oporavio još ni od Šabanove smrti, pa Miodrag isto, a ovo me je sve dotuklo zaista, sad su svi zajedno na nekom boljem mestu.

Foto: Republika.rs

Porodična kuća Piloša Stublinca

 

Muk i tuga ispred doma Piloša Stublinca
Ekipa našeg lista bila je na licu mesta porodične kuće Zlatinog brata iz Stublina kod Obrenovca, ispred koje vlada muk i tuga. Inače, Zlata je odrasla u selu Stubline kod Obrenovca s majkom, očuhom i bratom Đorđem, koji je javnosti bio poznatiji kao Piloš Stublinac, jedan od najpoznatijih harmonikaša stare Jugoslavije, koji je radio s najvećim imenima naše estradne scene poput Šerifa Konjevića, Šabana Šaulića, Snežane Đurišić. Piloš je bio prvak Jugoslavije i dobitnik Zlatne harmonike.
Kako su nam komšije ispričale, Piloševa porodica je pre desetak dana krenula da sređuje kuću, kao da su očekivali da će on preminuti i da će ih ljudi posećivati.
- Kao da su imali neki nemir i da su svakog trenutka iščekivali da će preminuti. Bio je dobar čovek, mnogo nam je žao. I njegove porodice i Zlate - ispričao nam je jedan komšija.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading