PREMINUO ČUVENI SRPSKI TEKSTOPISAC: Tuga u svetu narodne muzike, otkriveno vreme i mesto SAHRANE!

Autor:

Zabava

02.03.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo legendarni tekstopisac, evo šta je ostavio iza sebe.

PREMINUO ČUVENI SRPSKI TEKSTOPISAC: Tuga u svetu narodne muzike, otkriveno vreme i mesto SAHRANE!

Foto: Printscreen/Telegraf

Legendarni tekstopisac Miodrag Ž. Ilić preminuo je u 74. godini nakon duge bolesti, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu narodne muzike. Rođen 24. oktobra 1950. u Šapcu, Miodrag je bio multitalentovani umetnik - poeta, matematičar, šahista, ekonomista i marketinški stručnjak. Njegovo stvaralaštvo je obeležilo mnoge pevače, kompozitore i diskografske kuće, a njegovi stihovi su postali nezamenljiv deo narodne muzike.

Miodrag Ž. Ilić je tokom svoje karijere snimio oko 4000 pesama sa svojim potpisom, sarađujući sa preko 150 kompozitora i više od 300 pevača. Njegovi hitovi poput "Božanstvena ženo", "Lepotica grada", "Dobro veče izgubljena nado" i mnogi drugi, postali su nezaobilazni deo narodne muzike. On je isticao da pesma predstavlja rezultat druženja, atmosfere, saradnje i dogovora, te da čak ni najveća pijaca i najveći honorar ne mogu zameniti spoj energija koje su neophodne za stvaranje istinske umetnosti.

Miodragova sahrana će se održati u utorak u 11 časova na groblju Orlovača, gde će se okupiti porodica, prijatelji i poštovaoci njegovog dela kako bi odali poslednju počast ovom velikanu narodne muzike. Miodrag Ž. Ilić će zauvek ostati upamćen po svojim nezaboravnim stihovima i doprinosu razvoju muzičke scene. 

- Snimao sam mnogo, a nikad u životu nisam nudio svoje stihove kao neku robu na pijaci. Snimio sam oko 4000 pesama sa mojim potpisom, sarađivao sa 150 kompozitora i preko 300 pevača - dovoljno za jedan život. I pesma je rezultat druženja, atmosfere, saradnje i dogovora. Ako se ne spoje energije, tu ne pomaže i najveća pijaca i najveći honorar. Jednostavno, ne prihvatam da učestvujem na estradnom buvljaku, iako sam ekonomista po struci - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading