SVE VIŠE PIJANIH MALOLETNIKA PO BEOGRADU! U teškom pijanstvu prebačeni na VMA - lekari imali pune ruke posla!

Autor:

Hronika

02.03.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka je istakla da su se i ovog puta suočili s alkoholisanim stanjima među maloletnicima.

SVE VIŠE PIJANIH MALOLETNIKA PO BEOGRADU! U teškom pijanstvu prebačeni na VMA - lekari imali pune ruke posla!

Foto: Shutterstock

Doktorka Milena Popović iz Hitne pomoći istakla je da je tokom protekle noći ponovo bilo problema s pijanim maloletnicima, nastavljajući trend koji postaje sve učestaliji vikendima.

Iako je ekipa Hitne pomoći imala manje posla nego što je uobičajeno, sa 94 intervencije i 17 poziva na javnom mestu, jedna lakša saobraćajna nesreća se dogodila oko 1 sat na isključenju za Plave Horizonte. Muškarac starosti 25 godina prevezen je u KBC Zemun s lakšim povredama.

- Što se tiče teških trauma, nije bilo - rekla je dr. Popović.

Međutim, problem pijanih maloletnika i dalje ostaje. Doktorka je istakla da su se i ovog puta suočili s alkoholisanim stanjima među maloletnicima, što postaje uobičajena pojava, posebno vikendom . 

- U pitanju su opet maloletna lica. Ono što se ponavlja iz vikenda u vikend, nastavlja i dalje da prati taj neki trend održavanja. Deca od 15-16 godina, bez pitanja pola, muško, žensko, zaista vozimo na VMA u stanjima teškog pijanstva - rekla je dr. Popović.

Ovo upozorenje doktorke Popović ukazuje na ozbiljan problem u društvu i potrebu za efikasnijim merama prevencije i edukacije mladih o štetnim posledicama alkohola i zloupotrebe. Hitna pomoć i dalje ostaje na raspolaganju, ali je važno raditi na sprečavanju situacija koje dovode do ovakvih intervencija, posebno kada su u pitanju maloletnici.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Нептун

02.03.2024 11:22

Smatram da je društveno opravdano da njihovi roditelji plaćaju sve medicinske usluge i tržnjenje. Uostalom, kao i kada se tuku, ranjavaju i moraju u bolnice.