ANDRIJANA LAZIĆ LIKVIDIRANA? Novi šokantni detalji misteriozne smrti tragično nastradale pevačice, u istragu se uključuje i FBI?

Autor:

Zabava

23.02.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi obrt u slučaju, porodica se razmišlja da eksumira njeno telo!

ANDRIJANA LAZIĆ LIKVIDIRANA? Novi šokantni detalji misteriozne smrti tragično nastradale pevačice, u istragu se uključuje i FBI?

Foto: Shutterstock, Facebook

Istraga tragične smrti pevačice Andrijane Lazić iz Bijeljine mogla bi da doživi novi obrt, piše "Banjaluka24", a sve nakon što su porodici pokazane slike načinjene prilikom preuzimanja tela u Beogradu. Kako se navodi, na njima nisu vidljive velike povrede, iako je Andrijana pod još nerazjašnjenim okolnostima navodno pala sa 214. sprata hotela u Dubaiju, 10. januara ove godine.

U istragu se uključilo više bezbednosnih službi, a izvor blizak istrazi potvrdio je ove navode. Inače, porodici do sada nije pokazivan ovaj materijal zbog stanja šoka, a oni su sada u dilemi da li da odobre ekshumaciju tela.

Više pouzdanih izvora potvrdilo je da su tri devojke koje su bile sa Andrijanom u sobi hotela otkrile nekoliko važnih detalja vezanih za tragičan slučaj, piše gorepomenuti medij.

Republika

Foto: Facebook/Instagram, Shutterstock

Andrijana Lazić, Dubai, ilustracija

Njih četiri su, nakon razgledanja Dubajia, zaspale u dve odvojene dvokrevetne sobe istog apartmana. Sve tri, uključujući i devojku koja je spavala u istoj sobi sa Andrijanom, tvrde da kobnog jutra nisu čule apsolutno ništa i da su se probudile tek nakon tragedije.

Obdukcija je pokazala da u Andrijaninom telu nije bilo tragova alkohola ili narkotika. Da li su devojke koje su bile te večeri sa njom pile alkohol, za sada nije zvanično potvrđeno.

- Prema njihovoj verziji, prethodnih dana ništa nije upućivalo da će se desiti bilo šta slično, zbog čega su bile relativno bezbrižne. Andrijana jeste bila pomalo depresivna i povučena, ali nije pokazivala znake da bi mogla nauditi sebi - naveli su izvori bliski poridici.

Ono što je šefa policije u Dubajiju opredelilo da u prvi mah odredi zadržavanje Andrijanininih drugarica do okončanja istrage, bio je niz sumnji u vezi okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

U policiji je ostao i Andrijanin telefon u kojem se, prema navodima izvora, nalaze i poruke preteće sadržine koje bi mogle biti povezane sa eventualnim motivima ovog događaja.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, Republika, Instagram

Andrijana Lazić, Nebojša Lazić Zenga

Ipak, na ličnu molbu, Andrijaninog oca Nebojše, sve tri devojke koje su sa njom bile u Dubajiu, puštene sutradan 11. januara, kada su imale povratni let. Nakon dolaska u Bijeljinu, razgovarale su sa njim, ali sa licima iz njegovog okruženja. Razgovor je, kako se saznaje iz više izvora, bio kratak, imajući u vidu stanje šoka u kojem su se nalazile.

Smrt žena se u ovom arapskom emiratu retko ispituje, zbog postojanja određenih društvenih normi i običaja. Slučaj Andrijane Lazić je izuzetak, jer su se za njega zainteresovali i pojedini pripadnici određenih i američkih i ruskih bezbednosnih službi, prvenstveno zato što je Andrijanin otac Nebojša Lazić, kao pripadnik MUP Republike Srpske učestvovao u više međunarodnih akcija posebno u oblasti borbe protiv terorizma.

Sumnju policije u Dubajiju podgrijala je i zvanična potvrda pojave bar dve kriminalno-obaveštajne grupe koje bi mogle biti zainteresovane za smrt ćerke Nebojše Lazića, jer bi ga nanošenjem emotivnog udara odvojili od poslova na koje je bio usmeren, navode mediji u Bosni.

U način na koji je stradala Andrijana se sumnja i zbog toga što su sigurnosne mere na 24 spratu hotela takve da je relativno teško pasti sa te visine, bar na način kako se odigralo u ovo slučaju.

Republika

Foto: Shutterstock, Facebook, Pixabay.com

Andrijana Lazić, telefon, ilustracija

Soba je imala izlaz na terasu i ogradu visoku metar i po.

Soba na 24 spratu je, kako su rekle devojke, imala izlaz na terasu. Od unutrašnjosti je odvajaju klizna vrata, svojevrsni pokretni stakleni zid. Međutim, sama ograda oko terase je visine oko metar i šezdeset centimetara, tako da je, prema njihovim izjavama, Andrijani dopirala skoro do brade.

Kako je neko Andrijanine visine i građe mogao, bez uzimanja stolice ili neke druge pomoći, neopaženo preskočiti ogradu, pitaju izvori iz istrage. Osim toga, pogled sa te visine, kažu dalje, deluje prilično otrežnjujuće i zaista treba hrabrosti da se ograda pređe bez predomišljanja.

Ovo dovodi u sumnju i teoriju da je smrt mogla nastupiti kao posledica pokušaja pravljenja selfija. Kako bi devojka koja je tek nešto viša od ograde mogla da se slučajno prebaci preko nje? Osim toga Andrijanin telefon je pronađen u sobi. Dakle, nije ga nosila u rukama u kobnim trenucima?!

I teorija, da se iznenada probudila i bunovna krenula mahinalno ka terasi, ili da je imala napad astme, takođe je upitna, jer bi se ili morala razbuditi i zaustaviti u sudaru sa ogradom, vetrom i svežinom koja vlada na toj visini.

Oni koji su poznavali Andrijanu kažu, da jeste duže vreme bila utučena zbog neuspele ljubavne veze, ali da nikada nije ni pomišljala da naudi sebi. U jednom od razgovora sa posebno bliskom prijateljicom, uplašeno je reagovala na pitanje da li joj takve misli padaju na pamet, jer , kako je rekla, „ne bi mogla priuštiti takvu bol svome ocu“ za kojeg je bila izuzetno vezana.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Instagram.com

Drugarice Andrijane Lazić na njenom pomenu

U istragu će se uključiti i FBI?

U traženju ogovara na pitanje šta se tačno desilo, mogli bi se uključiti i istražioci američkog FBI. Asistenciju bi mu mogle pružiti i pripadnici sličnih službi više drugih država. Sam Lazić je najavio da će, nakon četrdesetodnevnog pomena otputovati u Dubaji i sam pogledati dokaze iz istrage.

Na sahrani, među više od hiljadu i po ljudi, pojavio se i niz ličnosti iz bezbednosnog sektora sa diplomatskim statusom Amerike, Engleske, Nemačke, zemalja iz okruženja, te niz funkcionera iz Republike Srpske i BiH, među kojima je bio i bivši ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading