HRT KAŽNJEN ZBOG ČARAPA LEPE BRENE: Izrečen prekršajni nalog od 13.270 evra!

Autor:

Zabava

05.01.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veže za elektronske medije donelo je odluku od kazni zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji "Kod nas doma"!

HRT KAŽNJEN ZBOG ČARAPA LEPE BRENE: Izrečen prekršajni nalog od 13.270 evra!

Foto: ATA Images

Pevačica Lepa Brena nedavno je gostovala na televiziji HRT u emisiji "Kod nas doma", zbog čega se digla velika prašina. Naime, Brena je tada odlučila da izreklamira svoju kolekciju čarapa, zbog čega se hrvatska javnost digla na noge. Veće za elektronske medije (VEM) donelo je odluku o kazni. 

Naime, VEM je izrekao prekršajni nalog od 13.270 evra govornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji "Kod nas doma".

Republika

Foto: HRT1 Printscreen

Lepa Brena u emisiji "Kod nas doma"

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić nije je u tome zaustavila, prenosi "Index.hr".

Podsetimo, ranije su sa HRT-a tvrdili da je Brena bila upoznata sa svim temama razgovora i da je ovo prekršila. Oni su naveli da je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: predpraznično vrieme, kako ga ona provodi s porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih Arena Aleksandre Prijović i najava njenog koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

Republika

Foto: Tanjug/Media Biro, Pixabay.com

Lepa Brena

- No, uprkos tome, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru baviti se reklamiranjem navedenih proizvoda - stajalo je u saopštenju HRT-a.

Brena se oglasila nakon ovog saopštenja, te istakla da joj nije bila namera da ovo prekrši.

- Nisam imala nameru namerno da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - rekla je Brena tada za domaće medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading