LAZIĆ PREVARIO ČAK I POPA! Hitno se oglasili iz crkve: Počeo je brak u VELIKOM GREHU!

Autor: Republika/ A. N.

Zabava

01.09.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Lazić slagao je crkvene vlasti, hitno se oglasili zbog prekršenog blagoslova!

LAZIĆ PREVARIO ČAK I POPA! Hitno se oglasili iz crkve: Počeo je brak u VELIKOM GREHU!

Foto: ST/D. KADIĆ

Folker Darko Lazić u sredu se i pred Bogom zakleo na večnu ljubav i izgovorio sudbonosno "da" izabranici Katarini Stojanović, sa kojom se inače zabavljao u mladosti. Mladenci su priredili gala slavlje za 520 zvanica u jednoj luksuznoj sali, gde su se pojavile brojne poznate ličnosti. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Katarina i Darko Lazić

Darko Lazić se obavezao da trpeza bude posna, jer je venčanje bilo na posni dan, ali su na meniju na svadbi bila isključivo mrsna jela, čak i vo s ražnja. Takođe, sve je moralo da prođe bez pompe. Mediji su stupili u kontakt s jerođakonom Jovanom, koji je objasnio kako on gleda na ceo ovaj slučaj. 

- Ovo što je dotični uradio s ovom lumperajkom u sredu, na dan kad se mi hrišćani sećamo besramne izdaje Gospoda Isusa Hrista od strane Jude Iskariotskog, predstavlja par ekselans kaljanje obraza svete tajne braka. Bez sumnje, on je svesno lagao da će poštovati blagoslov svog episkopa, jer je i trpezu i muziku morao da organizuje ranije. Blagoslov za venčanje u toku posta može se dati samo bez organizovanja veselja i uz posnu trpezu. Tačnije, njemu je u odluci napisano da "svadbeno veselje treba da bude primerno trenutku tj. postu". Ovakvim kršenjem blagoslova jasno je da je njihov brak počeo u velikom grehu i da su se oni na ovaj korak odlučili više zbog pomodarstva, nego jer su istinski vernici koji žele božji blagoslov. Za ovo što su uradili svakako mogu da imaju kanonske posledice. To zavisi od njihovog episkopa, ali u praksi to znači da im može biti epitimija (kazna) - od zabrane pričešćivanja do nekih sveštenih radnji koje bi u budućnosti tražili da se obave u crkvi - završio je jerđakon za Kurir.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Katarina i Darko Lazić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Džonko

01.09.2023 11:16

Taj narkoman i ološ je đavolji sluga i nije dostojan da priđe bogomolji...!!! Stvarno su u SPC napravili neviđeni JERES venčavši ga u crkvi... SRAMOTA ZA SPC A ZNAJU KOLIKI JE TO ANTIHRIST...!!!

Rizla

01.09.2023 14:48

Nije on nikoga slagao samo je dobro podmazao za vreme posta, a vi se sad svi kao pravite englezi. Eee nije ni crkva ko sto je nekad bila. Puuu, Puuu sotono