U ŠIMANOVCIMA SE SNIMAJU PRVORAZREDNI HOLIVUDSKI FILMOVI: Komšije iz susedne zemlje priznale da je Željko Mitrović napravio jedan od najvećih filmskih studija!

Autor:

Zabava

03.11.2021

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj je najavljeno da će se graditi veliki filmski studio, ipak mediji u susednoj državi naveli su da je ovaj projekat neće moći da nadmaši ono što je uspešno uradio Željko Mitrović.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Željko Mitrović Pink

U televizjskoj emisiji RTL Direkt istaknuto je da Srbija dominira filmskom industrijom i da je za to zaslužan upravo vlasnik TV Pink Željko Mitrović. Kako se navodi u Šimanovcima je Mitrović još 2011. godine izgradio najveći filmski studio. Od tada su se u Šimanovcima snimali prvorazredni holivudski filmovi i srpske TV serije i hrvatske TV emisije.

- Nema šta se sve u ovom filmskom studiju ne može snimiti, od piratskog napada, do najstrašnijeg horora, akcijske pucnjave i napada vanzemaljaca. Venecija, Firenca, Monako i San Francisko ovde su stalne kulise. A ovde su do sada snimali i Selma Hajek, Danijel Krejg, Mel Gibson, kao i Džoni Dep - rečeno je u emisiji.

Foto: J. Simonović

Željko Mitrović izgradio najveći filmski studio

- Jedan od najmodernijih filmskih studija nalazi se upravo u Šimanovcima kod Beograda. Upravo na ovom mestu snima se poularna američka naučno - fantastična serija 'Outpost'.

- Ovde u studiju gde se danas nalazimo su snimali i Selma Hajek i Džon Kjuzak, sestre Olson - rekla je Milica Božanić, izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije.

Za sada ima ukupno osam velikih hala za snimanje, a sa snimanjem reklama krenulo se pre 10 godina.

- Prvo je bilo pet, pa smo nova tri kasnije pravili, evo sada se grade još 2. Lagano se širimo, u planu nam je da uradimo 'water tank' koji nemamo u ovom delu Evrope - rekao je Igor Turčinović, direktor PFI studija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading