NOVI ESTRADNI RAT? Neda Ukraden ISPOZIVALA koleginicu: Šta Brena kao ne priča BOSANSKI?

Autor:

Zabava

26.08.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Neda Ukraden navodno je ispozivala Lepu Brenu na jednoj privatnoj večeri.

Republika

Foto: E-Stock, ST/N. Pančić

Neda Ukraden i Lepa Brena

 

Kako domaći mediji prenose, na jednoj privatnoj večeri na kojoj je bila i Neda Ukraden nedavno se povela priča oko govora pevača iz Bosne koji godinama žive u Beogradu, pa je Neda oplela po koleginici Lepoj Breni.

Naime, Neda je ispozivala Brenu.

-  Neda je na tu temu otvoreno rekla da nikada nije ni pokušala da ispegla svoj govor i naglasak jer drći do duha i tradicije i prosto voli Sarajevo iz kojeg potiče - kaže izvor i dodaje:

Republika

Foto: Printscreen

Lepa Brena se našla na meti svoje koleginice zbog akcenta

 

- Za primer je uzela Lepu Brenu, i bogami, fino je oplela! Rekla je: "Šta Brena kao ne priča bosanski?! Kako Haris Džinović i ja imamo autentičan govor sa područja Bosne, a tolike godine smo u Beogradu!" Mogla sam i ja da ispeglam akcenat po beogradski, ali držim do svojih korena - prepričava izvor i za kraj dodaje:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Neda Ukraden objasnila da nikada nije želela da promeni akcenat

- Inače, Nedu su nekoliko puta pitali kako je moguće da posle toliko godina u Beogradu i dalje govori isto kao Sarajlije, na šta je ona odbrusila da će tako uvek i ostati i da smatra da u tome nema ništa loše jer je u pitanju isti jezik, ali različiti dijalekat - objašnjava izvor Scandala!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Ranko

26.08.2021 08:18

Prvo. Doticna Neda ne potice iz Sarajeva vec iz Imotskog-Hrvatska. Drigo Nikad nike ni pricala bosanski jer ke u skoli ucila Srpskohrvstski ili Hrvatski. Ttece Jedno je poseban nacin pricanja u pojefinim sredinama i gradovima Pa i cijelim regijama.. Nefa je pokupila kao Sarajevski nacin pricanja a ne neki bosansku izmidljeni jezik . Toliko o Nedi.

Odgovori 90 53
Maki

26.08.2021 08:27

Nek se onda gospodja vrati odakle je i dosla.

Odgovori 85 42
Krajimamen

26.08.2021 09:17

U pravu je... Isti je jezik, drugi dijalekt. Šta treba jedan čovek iz Novog Sada da radi ukoliko dobije posao u Bg... Da prestane da priča kako je pričao i da zvuči neprirodno. Nekim ljudima prelaženje sa dijalekta na dijalekt ide od ruke ali da se drugi prozivaju zbog zadržavanja dijalekt kojim govore dekadama je suludo. Beograd bi bio kasaba da nema migracija sa svih strana nase države ( bivše YU).

Odgovori 64 46
Aca

26.08.2021 09:43

Laze kao pas. Kad gostuje na BiH televizijama, ubacuje ije i je gde god stigne a omakne joj se i oneko h. kad gostuje na Srb. tv ekavski razvlaci sam tako. Mimikrija uzivo.

Odgovori 128 30