TOPLOTNI TALAS U FEBRUARU, REKORDNE TEMPERATURE DANAS! U ovom delu Srbije biće pravo proleće - evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje!

Autor:

Vesti

11.02.2024

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prognozi, danas će biti promenljivo oblačno sa temperaturama koje će se kretati od 7 do 14 °C ujutru, dok će najviše dnevne temperature biti između 17 i 23 °C.

TOPLOTNI TALAS U FEBRUARU, REKORDNE TEMPERATURE DANAS! U ovom delu Srbije biće pravo proleće - evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometerološki zavod izdao je danas saopštenje o vremenskim prilikama u Srbiji, najavljujući promenljivo vreme sa natprosečnom toplinom i vetrovitim uslovima.

Prema prognozi, danas će biti promenljivo oblačno sa temperaturama koje će se kretati od 7 do 14 °C ujutru, dok će najviše dnevne temperature biti između 17 i 23 °C. Vetar će biti umeren do jak, južni i jugoistočni, najjači u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, jugu Banata i donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine. Kiša se očekuje uglavnom na jugozapadu zemlje i ponegde na jugu i severu Vojvodine.

Kiša će padati na jugozapadu zemlje, i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg inteziteta.

"Najviša dnevna čak do 21 stepen"

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno i vetrovito, sa najnižom temperaturom od 11 do 13 °C, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 21 °C. Vetar će biti u umerenom i jakom intenzitetu, s tendencijom slabljenja tokom večeri.

Prognoza za narednih sedam dana ukazuje na oblačno i hladnije vreme, sa kišom u svim predelima Srbije, a na planinama se očekuje prelazak kiše u sneg i stvaranje snežnog pokrivača. U drugoj polovini sedmice, očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima.

Građani se pozivaju da budu obazrivi i prate najnovije vremenske prognoze, posebno tokom vetrovitih perioda i padavina, kako bi adekvatno planirali svoje aktivnosti i putovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading