MRAZ I DALJE NASTAVLJA DA GRIZE, U PONEDELJAK DO - 10 STEPENI! Sredinom nedelje postaje pravi vremenski rolerkoster - evo kad kreću prolećne temperature!

Autor:

Vesti

21.01.2024

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detaljna vremenska prognoza za sledeću nedelju.

MRAZ I DALJE NASTAVLJA DA GRIZE, U PONEDELJAK DO - 10 STEPENI! Sredinom nedelje postaje pravi vremenski rolerkoster - evo kad kreću prolećne temperature!

Foto: pixabay.com

U susret novoj nedelji, Republički hidrometeorološki zavod najavljuje hladno vreme širom Srbije, uz prisustvo mraza i nekoliko promenljivosti u vremenskim prilikama.

Jutarnje temperature se očekuju izuzetno niske, krećući se od -7 do -3 °C širom zemlje, a na jugu se može javiti magla i niska oblačnost. Beograđane će dočekati hladno jutro sa temperaturama od -5 do -3 °C, uz vetar slab do umeren, uglavnom zapadni i severozapadni.

Tokom dana, očekuje se pretežno sunčano vreme, ali i dalje hladno. Maksimalne temperature kretaće se od 0 do 6 °C, dok će Beograd imati najvišu dnevnu temperaturu od oko 3 °C. Vetar će zadržati svoj slab do umeren karakter, dolazeći uglavnom sa zapada i severozapada.

Foto: Shutterstock

Zima

"U ponedeljak do - 10"

U narednim danima, prognoza ukazuje na promenljive vremenske prilike. U ponedeljak se očekuje hladno jutro sa temperaturama od -10 do -3 °C, tokom dana pretežno sunčano. Međutim, ka kraju dana, sa severozapada se očekuje naoblačenje, koje će tokom noći i u utorak doneti mestimične slabe i kratkotrajne mešovite padavine, uključujući kišu i sneg.

Narednih dana očekuje se promenljivo vreme sa smenom sunčanih i oblačnih intervala. Kiša se prognozira u sredu uveče na severu zemlje, dok bi u četvrtak mogla zahvatiti i druge delove. Krajem perioda, na planinama postoji mogućnost kratkotrajnog snega.

Građane se poziva na oprez tokom vožnje zbog mogućnosti prometnih smetnji usled padavina, a posebno se preporučuje nošenje adekvatne odeće kako bi se zaštitili od niskih temperatura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading