TEMPERATURE PALE I 13 STEPENI ISPOD NULE! Ova dva grada se smrzavaju - hladnije nego na planinama!

Autor:

Vesti

10.01.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladno jutro u Srbiji!

TEMPERATURE PALE I 13 STEPENI ISPOD NULE! Ova dva grada se smrzavaju - hladnije nego na planinama!

Foto: shutterstock

Danas u Srbiji možemo očekivati umeren do jak mraz, uz prisustvo mestimične magle i niske oblačnosti, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Temperature će biti niske, stvarajući hladan početak dana.

Međutim, postoji dobra vest za one koji preferiraju toplije vreme - prema istom izvoru, očekuje se porast temperature do kraja nedelje. To znači da bi se u narednim danima moglo osetiti značajno poboljšanje uslova, što će verovatno olakšati situaciju za građane koji su suočeni s hladnim jutrom danas.

- Ujutru umeren do jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano, ali hladno. Vetar slab, promenjiv. Najniža temperatura u većem delu od -10 do -5 stepeni Celizijusovih, a lokalno i niža. Najviša od -4 do 1 stepen Celzijsa. Uveče i u toku noći mestimično stvaranje magle - navodi se u najavi RHMZ-a.

U šest sati, najhladnije je bilo u Sremskoj Mitrovici i Banatskom Karlovcu gde je izmereno -13 stepeni Celizijusovih. Na Crnom Vrhu je izmereno -12, dok je deset stepeni ispod nule izmereno u Novom Sadu, Negotinu, Zlatiboru i Zaječaru.

Hladno i narednih dana

Od četvrtka do kraja sedmice u jutarnjim satima će se zadržati umeren do jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -4 °C, lokalno i nižom. Tokom dana u četvrtak (11.01.) po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano.

Krajem dana na severu, a tokom noći i u petak (12.01.) u svim krajevima novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega. Za vikend (13-14.01.) suvo uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura, a otoplјenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice (15-17.01.), kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama (i kišom i snegom) - navodi RHMZ.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading