MINUS, SNEG I SMRZAVANJE - SRBIJI STIGLI LEDENI DANI! Uskoro totalni preokret, EVO kad nam se vraćaju prolećne temperature!

Autor:

Vesti

09.01.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura u većem delu od -10 do -5 °C.

MINUS, SNEG I SMRZAVANJE - SRBIJI STIGLI LEDENI DANI! Uskoro totalni preokret, EVO kad nam se vraćaju prolećne temperature!

Foto: pixabay.com

U sredu ujutro umeren do jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana.

U ostalim krajevima pretežno sunčano, ali hladno. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura u većem delu od -10 do -5 °C, lokalno i niža, a najviša od -4 do 1 °C. Uveče i u toku noći mestimično stvaranje magle, najavio je RHMZ.

Od četvrtka do kraja sedmice u jutarnjim satima će se zadržati umeren do jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -4 °C, lokalno i nižom. Tokom dana u četvrtak (11.01.) po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano. Krajem dana na severu, a tokom noći i u petak (12.01.) u svim krajevima novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega.

Za vikend suvo uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura, a otopljenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice (15-17.01.), kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama (i kišom i snegom).

- ECMWF ENS (100 ensambala 42 dana) za sledeću nedelju 15.-22. januara prognozira dominantan uticaj polarnog vrtloga iz severe Evrope temperature oko normale povremeno sa padavinama kišom u toplijem i snegom u hladnijem sektoru polarnog fronta koji će biti blizu naše zemlje. Prolećno otopljenje posle 20. januara. GFS i pojedini njegovi ensambli prognoziraju proleće već u drugoj polovini sledeće nedelje - istakao je naš meteorolog Ivan Ristić.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading