AKTIVIRAO SE LOVAC NA SUPERĆELIJSKE OLUJE! Ka ovom delu Srbije dolazi nešto STRAŠNO - Ristić upozorio! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.09.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas, na krajnjem severozapadu Vojvodine, kiša će početi padati tokom prepodneva, a kišna zona će se s hladnim frontom polako širiti na jugoistok.

AKTIVIRAO SE LOVAC NA SUPERĆELIJSKE OLUJE! Ka ovom delu Srbije dolazi nešto STRAŠNO - Ristić upozorio! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Meteorolog Ivan Ristić nedavno je podelio najnoviju vremensku prognozu na svojem Fejsbuk profilu, pružajući informacije o vremenskim uslovima koji nas očekuju u danima pred nama.

Danas, na krajnjem severozapadu Vojvodine, kiša će početi padati tokom prepodneva, a kišna zona će se s hladnim frontom polako širiti na jugoistok. U zoni fronta, očekuju se pljuskovi, kiša, grmljavina, s verovatnošću pojave grada od oko 50%, uz pojačan severozapadni vetar.

Sutra će oblaci prekriti celu Srbiju, pa se očekuje pretežno oblačno vreme s povremenom kišom. Na jugu i istoku zemlje mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura biće u rasponu od 18°C na severozapadu do 26°C na jugoistoku. Vetar će biti slab do umeren i dolazit će sa severozapada. Meteorolog je takođe naglasio da se očekuje postepeni prestanak kiše u ponedeljak.

 

 

Osim kiše i pljuskova, meteorolog Ivan Ristić upozorava na severozapadni vetar u popodnevnim časovima sa prolaskom fronta u Sremu i Bačkoj. Iako situacija neće biti tako ozbiljna kao prethodna superćelijska oluja koja je pogodila ovu regiju 13. jula, Ristić ističe da ljudi trebaju biti oprezni.

Nakon perioda naoblačenja i hladnijeg vremena s kišom u nedelju i ponedeljak, 24. i 25. septembra, predviđa se da će od utorka, 26. septembra pa do kraja meseca, uticaj visinskog ciklona iznad regije polako oslabiti.

 

 

Očekuje se ponovno toplije vreme, uglavnom bez padavina, uz smenu sunca i oblaka. Minimalne temperature kretaće se od 12°C do 17°C, dok će maksimalne dnevne temperature biti u rasponu od 24°C do 28°C. Duvaće umeren istočni i jugoistočni vetar, poznat kao košava, naročito u Podunavlju i Pomoravlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading