STIŽE JEZIVO POGORŠANJE VREMENA! Leto će prekinuti zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom!

Autor:

Vesti

09.09.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak, na severu Srbije, očekuje se suvo vreme, dok će ostali delovi zemlje imati kišu, pljuskove i grmljavinu.

STIŽE JEZIVO POGORŠANJE VREMENA! Leto će prekinuti zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Sunčano i toplije vreme koje je obasjalo Srbiju proteklih dana i tokom vikenda donelo je pravu letnju idilu. Visok vazdušni pritisak je uslovio stabilno vreme, čime je omogućeno uživanje u temperaturama od 28 do 32°C. Beograd je uživao u blistavom vremenu s temperaturom oko 30°C.

Sledeća sedmica takođe obećava toplinu, s maksimalnim temperaturama od 30 do 34°C, a Beograd će biti oko 32°C. Međutim, ovo će biti pratećeno jakim jugoistočnim vetrom, uz fen efekat košave. Očekuje se da će košava biti uvod u promenu vremena.

Sredinom sledeće sedmice očekuje se narušavanje toplinskih uslova, dolazak hladnog fronta sa severa i pad vazdušnog pritiska. U sredu, pred kraj dana i uveče, postepeno će se povećavati oblačnost. U četvrtak dolazi do prolazno jačeg naoblačenja praćenog kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će vetar preći na prolazno jak severozapadni pravac. Ovo pogoršanje vremena donosi i dolazak svežije vazdušne mase, s padom temperature od pet do sedam stepeni.

U petak, na severu Srbije, očekuje se suvo vreme, dok će ostali delovi zemlje imati kišu, pljuskove i grmljavinu. Maksimalne temperature tokom četvrtka i petka kretaće se od 24 do 28°C, a Beograd će imati oko 25°C.

Iako dolazi do pada temperature, vrednosti će i dalje biti u granicama proseka za sredinu septembra, a narednih dana možemo očekivati temperature koje će biti više za sedam stepeni od proseka. Srbija se priprema za promenljive vremenske uslove i hladniji period koji dolazi nakon letnjeg zahlađenja.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading