SRBIJA ULAZI U CRVENO! Najnovije upozorenje RHMZ - čuvajte se, STIŽE OLUJA!

Autor:

Vesti

23.09.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se intenziviranje padavina i lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda koje će biti praćene gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

SRBIJA ULAZI U CRVENO! Najnovije upozorenje RHMZ - čuvajte se, STIŽE OLUJA!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za vremenske nepogode u Srbiji.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, koje je prvobitno zahvatilo severozapadne delove zemlje, proširiće se na ostale krajeve Srbije. Očekuje se intenziviranje padavina i lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda koje će biti praćene gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Najobilnije padavine očekuju se sutra, posebno tokom drugog dela dana, sa prognoziranim padavinama od 40 do 80 mm. Lokalno, količina padavina može dostići i oko 100 mm u roku od 24 sata, što predstavlja mesečnu prosečnu količinu padavina.

Trenutno, na području Bačke je na snazi crveni meteo-alarm, što ukazuje na vrlo opasno vreme. Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasnost, važi za Srem, zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, jugoistočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Građani bi trebali da budu posebno oprezni i pripreme se za potencijalne vremenske nepogode, kao što su obilne padavine, grad, snažan vetar i pad temperature.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading