POLITIČAR UMEŠAN U UBISTVO JELENE

Autor:

Vesti

24.10.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović "odneo" je "prvu žrtvu" u pravosudnim organima. Dosadašnji postupajući tužilac je premešten na novu funkciju, a prebacivanju je navodno kumovalo i nezadovoljstvo pretpostavljenih vođenjem istrage u slučaju "Marjanović". Novi tužilac moraće da pruži i nove dokaze, a među njima je i misteriozni DNK na nasipu u Borči, za koji se pretpostavlja da pripada jednom moćnom političaru!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
UBICA JOJ RAZBIO LOBANJU: Leš pevačice

Odugovlačenje

- U dosadašnjem toku istrage napravljeni su neki previdi koji mogu da utiču na ceo slučaj, dok neki materijalni tragovi, koji su pronađeni na licu mesta, nisu ispitani do kraja. Ceo postupak se na taj način, bez potrebe, odugovlači. Napravljena je zbrka sa DNK uzorcima i nepoznatim i poznatim jer nisu veštačeni čak ni biološki tragovi uzeti sa ogrebotine na desnoj ruci okrivljenog Zorana Marjanovića, koji su uzeti dan posle pronalaska tela - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: e-stock/R. RISTIĆ
Istraga da krene ispočetka

Advokat Nebojša Milosavljavić kaže da je jedina opcija u rešenju ovog slučaja da se sa istragom krene od samog početka.

- Propust policije je što motiv do danas nije otkriven, a pitanje je zbog čega je to tako. Da li je neki moćnik zbog nekog svog interesa zataškao čitav slučaj? Policija treba da krene iznova sa prikupljanjima novih dokaza i uopšte ovaj postupak treba da krene sa mrtve tačke. Jedino tako će možda moći da se reši ova misterija, koja traje više od dve i po godine. Najveća greška je što se istraga fokusirala na Zorana Marjanovića, a to je po mom mišljenju bio pogrešan put - navodi advokat.

Od novog postupajućeg tužioca očekuje se da postupi po naredbi Višeg suda i dopuni optužnicu protiv Zorana Marjanovića, ali i da naloži policiji da ispita neke nove tragove i dokaze koji su do sada bili zanemareni. Među njima je i DNK trag za koji se sumnja da pripada jednom političaru koji je navodno bio u bliskoj vezi sa ubijenom pevačicom. Prema rečima našeg sagovornika, policija će naknadno tražiti uzorke od desetak ljudi koji su bili bliski ubijenoj Jeleni, ali i od tog moćnika!

Milosavljević: U ubistvo umešan neki moćnik, ali to ne mora da znači da je bio Jelenin ljubavnik

Iza zavese

Na pitanje da li misli da je moćni političar umešan u ubistvo pevačice, advokat Nebojša Milosavljavić kaže da ima svoju teoriju, kojom se vodi od samog početka.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Vladimir: Zoranu smestio tajkun

- Zoranovo hapšenje je namešteno i svi mi znamo istinu. Jelenu je ubio tajkun koji drži pola Beograda, a Zorana hapse jer njemu gori pod nogama i svima ide u prilog da Zoran bude uhapšen. Moj sin nije ubica - rekao je Vladimir Marjanović nakon Zoranovog hapšenja u septembru prošle godine.

- Ne mora to da bude čovek iz sveta politike, može da bude osoba bliska ljudima u visokoj politici, osoba koja pripada skroz nekoj drugoj sferi. Smatram da postoji neka scena iza zavese koju mi ne vidimo, a to ne mora da znači da je ona bila u nekoj ljubavnoj avanturi sa moćnim osobama, već je jednostavno postojala obostrana korist - dodaje Milosavljević.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović
Hronologija
2. april 2016. Policiji je prijavljen nestanak Jelene Marjanović
3. april 2016. Telo pronađeno u kanalu u Borči, Zorana privodi policija
5. april 2016. Zoran pušten iz pritvora posle 48 časova bez prijave
13. septembar 2017. Zoran uhapšen je zbog sumnje da je ubio Jelenu
9. februar 2018. Podignuta prva optužnica protiv Zorana Marjanovića
27. jun 2018. Podignuta nova optužnica protiv muža ubijene pevačice
13. juli 2018. Jelenin suprug pušten iz pritvora
13. septembar 2018. Apelacioni sud vratio optužnicu na dopunu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading