CRNA UDOVICA MAFIJE: Zbog ove žene su Zemunci SEKLI GLAVE (FOTO)

Autor:

Vesti

18.12.2021

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Simić, atraktivna plavuša bujnog poprsja i vitke figure, čiji je Instagram profil pun fotografija s različitih egzotičnih destinacija, fatalna je žena koja je zavadila "zemunce", okrenula ih jedne protiv drugih i praktično konačno sahranila zloglasni klan

CRNA UDOVICA MAFIJE: Zbog ove žene su Zemunci SEKLI GLAVE (FOTO)

Foto: instagram.com/youtube.com/ilustracija

Zbog nje su, između ostalog, sečene glave (suprug Cvetko je isečen na komadiće i bačen u jezero), pa ne čudi što je u krimi-krugovima poznata kao crna udovica mafije.

Ljubavni triler fatalne kume Luke Bojovića (preko muža Cvetka) i više pripadnika "zemunskog klana" odvijao se u godinama dok su oni bili u bekstvu, nakon atentata na Zorana Đinđića 2003. Osim što je bila u braku sa Cvetkom, ušla je u vezu sa Sretkom Kalinićem, hladnokrvim ubicom klana. Paralelno, po svemu sudeći, nečega je bilo i s Milošem Simovićem, makar s njegove strane, zbog čega je Kalinić bio ljubomoran. U to vreme, muž joj je već bio ubijen i raskomadan, a telo je bačeno u jezero Jarun u Zagrebu, gde su se skrivali. Iako zločin nikad nije priznao, veruje se da ga je likvidirao upravo Kalinić da bi bio s Anom.

Delovi tela Cvetka Simića pronađeni su u Jarunu 8. marta 2010.

ŠOK U BOLNICI

Tri meseca nakon toga, u jednu zagrebačku bolnicu donet je nepoznati krvavi muškarac s ranom u stomaku, kome je hitno bila pružena medicinska pomoć, da bi se naknadno utvrdilo da je reč o čoveku s crvene Interpolove poternice - Sretku Kaliniću. Tada se klupko odmotalo...

Prema kasnijem svedočenju Simićeve, 2006. upoznala se s Kalinićem i uplovila s njim u ljubavnu vezu, a četiri godine je razmišljala da ostavi muža, da bi 2010. prelomila da ostaje uz Simića. Ovim je, svesno ili ne, osudila supruga na jezivu smrt.

Evo kako je to na suđenju opisao Miloš Simović:

- Kalinić mi je ispričao da je Simića ubio u jednoj opuštenoj šetnji, opalivši mu metak u glavu, a kasnije je delove tela bacio u Jarun da bi se ovaj vodio kao nestao, a on nesmetano bio s njegovom ženom. Bio je patološki zaljubljen u Anu. Bili su u tajnoj vezi, samo je o njoj pričao. Želeo je sve što je Simićevo, njegov život, njegovu ženu i decu s njom.

Kalinić poricao vezu s Anom

Sam Kalinić tvrdio je da s Anom nikad nije bio u ljubavnoj vezi i da nije ubio njenog muža Cvetka.

- Poznajem i Cveletovu ženu i njegove sestre. Žao mi je što ga tako ružno pominje, mnogo sam ga voleo. Kakav god da sam toliko bolestan nisam - izjavio je Kalinić na suđenju.

Kalinić je bio strašno ljubomoran i sumnjao je da Miloš ima nešto s Anom. Oni su se u jednom trenutku toliko posvađali oko Ane da je Simović ispalio u Sretka dva metka i pobegao. Uhapšen je dva dana kasnije u Srbiji, u blizini granice s Hrvatskom.

Nešto kasnije, podzemljem su počele da kruže priče da je Luka Bojović osudio Kalinića na smrt kad je čuo da ovaj stoji iza ubistva njegovog kuma. Međutim, ubica "zemunskog klana" izručen je Srbiji, osuđen je i izdržava kaznu zatvora od 40 godina.

KOBNI TROUGAO

Kriminolog Dobrivoje Radovanović za Srpski telegraf objašnjava da se na ovom primeru može videti klasičan primer ljubomore i njenih posledica:

Još tri krvava događaja obeležili Anin život

1. U vrtlogu nasilja i smrti Ana se našla i pre potpunog haosa koji je izazvala u "zemunskom klanu". Deluje da ju je, gde god bi pošla, pratila zla kob.

Tako je još 1983, dok je bila devojčica, turski ambasador, koji je izrešetan u atentatu nekoliko minuta kasnije, pre toga u prolazu pomilovao po kosi Anu. Ona se igrala u parku kraj skupštine, nedaleko od mesta atentata.

2. Na Aninoj svadbi sa Cvetkom Cveletom Simićem ranjen je Vladan Kontić, poznatiji kao Konta, žestoki momak s Voždovca. Na ovoj krvavoj svadbi u vili "Jelena" 2006. Kontićev obračun s Lukom Bojovićem završen je tako što je "voždovčanin" ranjen u nogu. 

3. Anino ime se u policiji pominje i u incidentu iz devedesetih, kada se dogodilo ubistvo na semaforu u centru Beograda. I tada je povod bio ljubavne prirode, a u njemu su učestvovala dva mladića. Navodno, ona je u kratkom periodu bila s obojicom, što je dovelo do toga da jedan, nakon kratke svađe na semaforu, upuca drugog, zbog čega je odležao 14 godina u zatvoru.

- Može reagovati muž ili ljubavnik, svejedno je, ono što je suština jeste da je uzrok svemu ljubomora i posesivnost. Postoje dva tipa ljubomore, jedna je neurotična, kojoj smo svi skloni, uzevši u obzir kulturu Balkana, druga ljubomora je psihotična, ona ne traži logično objašnjenje, svoje ubeđenje uzima za činjenicu i odmah reaguje nasiljem, koje najčešće rezultira nasilnom smrću.

Radovanović ističe da je kod psihotične ljubomore sve u osveti.

- Mnogo je gore i nasilnije, brutalnije kada je reč o nekom ljubavnom trouglu između pripadnika kriminalnog miljea. U tom svetu ovakve žene su moćna karika, ali su i vlasništvo i zbog toga je osveta rezultat ljubomore - zaključuje Radovanović.

* Cvetko Simić, poznatiji kao Cvele, ubijen je. Lukinog najboljeg prijatelja ubio je (iako to nije priznao) Sretko Kalinić u Zagrebu 2010. Bio je i direktor Bojovićevih firmi lociranih u američkom Delaveru

Republika

Foto: printscreen

 

* Sretko Kalinić, nadimak Zver, osuđen je za niz ubistava. Kalinića je Bojović "preuzeo" nakon pada "zemunskog klana" posle "Sablje" 2003. Smatra se najsurovijim plaćenim ubicom s ovih prostora. Nadimak Zver dobio je zbog posebno brutalnih ubistava, od kojih su neka bila i bez motiva. Žrtve bi nakon likvidacije samleo u mašini za meso

Republika

Foto: Public

 

* Miloš Simović osuđen je za ubistva i otmice. Jedan od najopasnijih pripadnika "zemunskog klana". Navodno je radio za Bojovića nakon "Sablje". Izvršio i učestvovao u (prema jednoj od presuda) najmanje 12 ubistava, bombaškom napadu na "Difens roud" Ljubiše Buhe Čumeta, otmicama Vuka Bajruševića, Milije Babovića i Suvada Musića, ubistvu premijera Ðinđića.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, advokat i član Svetske asocijacije šefova, u razgovoru za Srpski telegraf otkriva psihološki profil žene iz kriminalnog miljea oko koje se često "lome koplja".

- To su osobe s patološkim crtama u karakteru jer, ko jednom uđe u taj krug, on ga više ne napušta po cenu svega. Nemaju sentiment, osećaju se lepo kad imaju moć i idu dalje u želji za tim da tu moć uvećaju, tako menjaju partnere, ne gledajući da li će ga povrediti, čak i životno ugroziti tim činom - navodi Nicović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading